Trump continuă şarjele împotriva unor legislatoare democrate: Cine urăşte SUA poate să plece

Trump continuă şarjele împotriva unor legislatoare democrate: Cine urăşte SUA poate să plece

Preşedintele american Donald Trump, care a îndemnat duminică, într-o serie de postări pe Twitter, mai multe alese democrate din Congresul american să se "întoarcă" de unde au venit în loc să critice Statele Unite, a insistat luni că respectivele legislatoare "urăsc" America şi că, "dacă nu le place în SUA, n-au decât să plece", relatează dpa, Reuters şi AFP.

"Din punctul meu de vedere, dacă îţi urăşti ţara, dacă nu eşti fericit aici, poţi să pleci", a declarat Trump la un eveniment la Casa Albă consacrat industriei.

"Dacă nu eşti fericit în SUA, dacă te plângi tot timpul, e foarte simplu: poţi pleca", a spus liderul de la Casa Albă, atrăgând aplauzele unei părţi din public. "Pot să plece chiar acum. Nu ştiu cine-o să le simtă lipsa", a adăugat el.

"Nu-mi fac griji pentru că mulţi sunt de acord cu mine", a menţionat Trump, care a admis totodată că "e posibil" să greşească, dar "alegătorii vor decide".

"Ce interesant este să vezi congresmene democrate 'progresiste' (...), care provin din ţări ale căror guverne sunt o catastrofă completă şi totală, cele mai rele, corupte şi inepte din întreaga lume (...) adresându-se perfid poporului Statelor Unite, cea mai puternică şi mai măreaţă naţiune de pe Pământ, pentru a-i spune cum să fie condus guvernul nostru", a transmis duminică pe Twitter preşedintele SUA. "De ce nu se întorc în aceste locuri absolut precare şi infestate de criminalitate de unde vin pentru a le ajuta şi a le îndrepta", a continuat Trump, fără a da nume.

El a făcut însă referire în mod evident la patru tinere reprezentante ale Partidului Democrat, Alexandria Ocasio-Cortez din New York, Ilhan Omar din Minnesota, Rashida Tlaib din Michigan şi Ayanna Pressley din Massachusetts, cunoscute pentru criticile lor la adresa lui Trump, dar şi a actualei conduceri a Camerei reprezentanţilor.

În ce o priveşte, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, a fost printre primii care au reacţionat la remarcile de duminică ale lui Trump.

"Regret comentariile xenofobe ale lui @realDonaldTrump care îşi propun să ne divizeze naţiunea", a scris pe Twitter Pelosi, denunţând un atac din partea preşedintelui SUA.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa