Trump: Cu excepția britanicilor, toți europenii au interzis timp de 30 de zile în SUA

Trump: Cu excepția britanicilor, toți europenii au interzis timp de 30 de zile în SUA

Preşedintele Donald Trump suspendă toate intrările persoanelor din ţările europene în SUA – cu excepţia Regatului Unit – timp de 30 de zile, pe fondul crizei COVID-19, potrivit Mediafax.

Preşedintele american Donald Trump a decis, în încercarea de a stopa răspândirea Covid-19, să suspende pentru 30 de zile toate deplasările din Europa, cu o excepție, relatează BBC, preluat de News.ro.

Într-un discurs televizat, Trump a spus că toate călătoriile din ţările europene vor fi suspendate, începând de vineri, de la miezul nopţii, pentru următoarele 30 de zile.

Restricţiile „dure, dar necesare” nu vor fi aplicate în cazul Marii Britanii, unde au fost înregistrate peste 460 de cazuri de îmbolnăvire.

În Statele Unite au fost confirmate peste 1.135 de cazuri şi 38 de decese.

„Pentru a împiedica noile cazuri să treacă malurile noastre, vom suspenda toate călătoriile din Europa”, a spus Trump, miercuri, din Biroul Oval. „Noile reguli vor intra în vigoare vineri, la miezul nopţii”.

Preşedintele a mai spus că Uniunea Europeană „a eşuat” în luarea unor măsuri de precauţie similare celor americane.

La scurt timp după discursul lui Trump, un decret prezidenţial a fost publicat. Acesta prevede că interdicţia se aplică tuturor celor care au fost în spaţiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA.

Acest lucru semnifică faptul că ţări ca România, Bulgaria, Irlanda şi Croaţia – membre UE, dar în afara Schengen – sunt excluse de măsură.

Suspendarea călătoriilor, a mai spus Trump, se va aplica şi transporturilor comerciale din Europa în Statele Unite.

Într-un mesaj publicat apoi pe Twitter, preşedintele a spus că nu va fi afectat comerţul. „Restricţiile opresc oamenii, nu bunurile”.

Trump a mai spus că plănuieşte să acorde împrumuturi de miliarde de dolari micilor afaceri şi a îndemnat Congresul să adopte măsuri privind scutirea de impozite.

În mai multe state americane a fost decretată stare de urgenţă. Cel mai recent, guvernatorul statului Washington, principalul focar din SUA, a hotărât să interzică evenimentele la care participă mulţi oameni.

În Statele Unite ale Americii au fost depistate până acum 1.329 de cazuri de COVID-19 și 38 de decese.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

5 VIDEO De văzut!