Trump depune plângere împotriva CNN pentru defăimare și cere 475 de milioane de dolari

Trump depune plângere împotriva CNN pentru defăimare și cere 475 de milioane de dolari

Fostul președinte american, Donald Trump, a depus o plângere împotriva CNN. Acesta acuză canalul de știri că îl defăimează de teama că va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024.

Trump depune plângere împotriva CNN pentru defăimare și cere 475 de milioane de dolari Foto epa-efe

CNN este unul din cele mai cunoscute canale de televiziune din SUA. Trump a spus că CNN "a căutat să-şi folosească imensa influenţă - presupusă ca o sursă de informare +de încredere+ - pentru a-l defăima pe reclamant în faţa telespectatorilor şi cititorilor săi, în încercarea de a-l învinge politic", potrivit textului plângerii depuse în Florida, relatează Agerpres.

În plângerea depusă luni, Donald Trump pretinde că CNN a desfășurat o campanie de descurajare, sub forma defăimării și calomniei care a escaladat în ultimele luni.

"Campania de descurajare a CNN, sub forma defăimării şi calomniei împotriva reclamantului, a escaladat în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va candida la preşedinţie în 2024", potrivit aceleiaşi surse.

Fostul președinte american cere despăgubiri în valoare de 475 de milioane de dolari postului de televiziune.

Chiar și pe parcursul mandatului său, Trump nu a avut o relație bună cu marile trusturi media precum CNN sau New York Times. El le-a numit de multe ori media "fake news".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”