Trump dezminte că ar fi cerut mărirea de 10 ori a arsenalului nuclear și sugerează retragerea licențelor posturilor cu 'fake news'

Trump dezminte că ar fi cerut mărirea de 10 ori a arsenalului nuclear și sugerează retragerea licențelor posturilor cu 'fake news'

Președintele american Donald Trump a contestat miercuri informațiile conform cărora el ar fi evocat, în cadrul unei reuniuni care a avut loc vara aceasta, o mărire de zece ori a arsenalului nuclear american, și a menționat pentru prima dată posibilitatea de a solicita retragerea licenței televiziunilor care publică știri false (fake news), informează AFP și Reuters.

În mai multe reprize în timpul campaniei și după ce a fost ales, Trump a reanimat spectrul unei noi curse a înarmării nucleare. SUA "trebuie în mod categoric să-și întărească și majoreze capacitatea lor nucleară", notase Trump pe Twitter la sfârșitul lui decembrie anul trecut.

Potrivit postului NBC, Trump ar fi avansat ideea unei sporiri de zece ori a arsenalului nuclear american în timpul unei reuniuni care a avut loc în iulie pe tema forțelor americane desfășurate în lume și la care au participat cei mai înalți responsabili militari ai țării, precum și Rex Tillerson, șeful diplomației americane.

La puțin timp după această reuniune, "uneori tensionată", Tillerson l-ar fi calificat, conform mărturiilor stânse de NBC, pe președintele american drept "debil', informație pe care Trump de asemenea a calificat-o drept 'fake news'.

"NBC News a inventat o poveste că am dorit o creștere 'de zece ori' a arsenalului nostru nuclear american. O pură ficțiune, inventată din josnicie. NBC =CNN", a replicat Trump într-o postare pe Twitter, miercuri dimineața, el evocând apoi posibilitatea retragerii licențelor acelor posturi care difuzează știri false.

"Cu toate aceste știri false care vin din partea NBC și a acestor canale, începând de când se poate lua în calcul punerea în discuție a licențelor lor? Rău pentru țară!", a scris Trump pe rețeaua de socializare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...