Trump este "mulţumit" că liderul nord-coreean Kim Jong Un "a revenit şi este bine"

Trump este "mulţumit" că liderul nord-coreean Kim Jong Un "a revenit şi este bine"

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat sâmbătă "mulţumit" de reapariţia în public a liderului nord-coreean Kim Jong Un şi de a-l vedea aparent sănătos, transmite AFP.

"Eu, unul, sunt mulţumit că a revenit şi este bine!", a scris pe Twitter Donald Trump, după difuzarea de către media oficiale nord-coreene, vineri, a unor imagini cu liderul comunist a cărui absenţă timp de mai multe săptămâni a ridicat semne de întrebare.

Kim Jong Un nu a mai apărut în public după data de 11 aprilie, când a prezidat o întâlnire a biroului politic a Partidului Muncitoresc, partidul unic din Coreea de Nord. A doua zi, mass-media oficiale anunţau că acesta a inspectat avioane de vânătoare la o bază militară.

Semnele de întrebare referitoare la starea de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit după ce i s-a remarcat absenţa de la ceremoniile din 15 aprilie, considerată cea mai importantă dată din calendarul politic nord-coreean deoarece în această zi întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului regimului, Kim Ir Sen, bunicul actualului lider.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...