Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul jurnalistei E. Jean Caroll și îi va plăti 5 milioane de dolari

Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul jurnalistei E. Jean Caroll și îi va plăti 5 milioane de dolari

Un juriu din New York l-a găsit vinovat pe Donald Trump de agresarea sexuală a fostei jurnaliste de la revista Elle E. Jean Carroll, într-un urmă cu 27 de ani.

Donald Trump in fata judecatoruluiFoto: Timothy A. Clary - Pool via CNP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Este pentru prima oară când un fost președinte al SUA declarat prădător sexual, însă deoarece este vorba de un caz civil și nu penal, singura sancțiune legală cu care se va confrunta Trump este cea financiară.

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, urmează să-i plătească lui E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, pentru suferinţele fizice şi psihologice pe care i le-a cauzat.

„Acest verdict este o ruşine”, a denunţat imediat Donald Trump.

În noiembrie 2019, E. Jean Carroll (79 de ani), cunoscută pentru fostele sale cronici din revista Elle, l-a chemat în instanță pentru defăimare pe fostul lider de la Casa Albă după ce acesta a calificat drept „minciună absolută” în iunie 2019 acuzaţia femeii potrivit căreia Donald Trump a violat-o în cabina de probă a unui mare magazin din New York la jumătatea anilor '90.

Carroll nu a putut depune o plângere în 2019 pentru viol, deoarece intervenise prescripția.

Cu toate acestea, la 24 noiembrie 2022, a intrat în vigoare o lege din statul New York („Adult Survivors Act”), care permite victimelor agresiunilor sexuale să își reia procedurile civile timp de un an.

Carroll a depus, prin urmare, o nouă plângere în noiembrie la New York pentru „defăimare”, dar și pentru „agresiune” și „bătaie” și a cerut un proces civil pentru daune.

Ambii au depus declarații sub jurământ în octombrie anul trecut.

În mărturia sa din 19 octombrie prin videoconferință, Donald Trump și-a reafirmat linia de apărare: „Voi spune acest lucru cu cel mai mare respect: în primul rând, ea nu este genul meu; în al doilea rând, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată”.

Dar când i s-a arătat o fotografie cu el însuși și cu Carroll la o petrecere din anii 1990, el a răspuns: „Aceasta este Marla, este soția mea”, înainte ca propriul său avocat Alina Habba să-l corecteze.

Donald Trump a fost căsătorit între 1993 și 1999 cu comedianta Marla Maples, în vârstă de 59 de ani, și a cunoscut-o pe actuala sa soție, Melania, în 1998.

În procesul de defăimare, E. Jean Carroll l-a dat în judecată pe Trump într-un proces civil în noiembrie 2019. Ea îl acuză că a defăimat-o pentru că a numit acuzațiile sale de viol o „minciună completă” în luna iunie a aceluiași an.

Ocupantul de atunci al Casei Albe a răspuns mereu că jurnalista nu era „genul lui de femeie”, iar avocații săi au susținut că este protejat în 2019 de imunitatea sa ca șef de stat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…