Trump îi acuză pe adversarii săi politici că au creat 'știrile false' despre informațiile compromițătoare ale Rusiei

Trump îi acuză pe adversarii săi politici că au creat 'știrile false' despre informațiile compromițătoare ale Rusiei

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a răspuns miercuri pe Twitter relatărilor potrivit cărora Rusia ar dispune de informații compromițătoare despre el, afirmând că toate aceste informații vehiculate în presă sunt numai știri false create de adversarii săi politici cu scopul de a pune într-o lumină proastă victoria sa în scrutinul prezidențial.

'Rusia nu a încercat niciodată să mă șantajeze. Nu am nimic de-a face cu Rusia. Nu am afaceri, nu am împrumuturi, nu am nimic' în Rusia, a menționat Trump pe Twitter, potrivit agenției DPA, a doua parte a acestui mesaj fiind scrisă cu majuscule. 'Trăim cumva în Germania nazistă ?', s-a întrebat el mai departe.

'Am câștigat ușor alegerile, o mare 'mișcare' s-a confirmat, iar opozanții necinstiți încearcă să arunce în derizoriu prin știri false victoria noastră', a continuat Trump în postarea scrisă cu puțin timp înainte să acorde o conferință de presă.

El a făcut referire și la răspunsul oficial al Rusiei, care la rândul ei a dezmințit că ar dispune de informații compromițătoare despre Trump și a sugerat că astfel de relatări sunt fabricate de opozanții viitorului președinte al SUA.

Înainte ca Trump să reacționeze pe Twitter, purtătorul său de cuvânt, Reince Priebus a calificat respectivele relatări din presă drept un 'gunoi'.

Marți seara doi oficiali americani au susținut că șefii a patru agenții de informații ale SUA i-au prezentat lui Trump o serie de documente clasificate din care ar reieși între altele că agenți secreți ruși se află în posesia unor informații compromițătoare în ce-l privește.

Potrivit New York Times, una dintre publicațiile care i-au fost ostile lui Trump în campania electorală, ar fi vorba inclusiv de detalii "grafice" privind activitățile acestuia cu niște prostituate la un hotel din Moscova, filmate de serviciul secret rus pentru a avea cu ce să-l șantajeze în viitor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski