Trump îi aduce un omagiu ''prietenului'' său Abe, premierul japonez care şi-a anunţat intenţia de demisiona

Trump îi aduce un omagiu ''prietenului'' său Abe, premierul japonez care şi-a anunţat intenţia de demisiona

Preşedintele american Donald Trump i-a adus vineri un omagiu premierului japonez Shinzo Abe, care şi-a anunţat intenţia de a demisiona din motive de sănătate, relatează AFP.

"Vreau să îmi exprim cel mai mare respect pentru premierul Shinzo Abe, un bun prieten al meu", a spus preşedintele american la bordul Air Force One pe drumul de întoarcere de la un miting de campanie în New Hampshire.

"Avem o relaţie excelentă şi îmi pare sincer rău (pentru el), deoarece trebuie să fie vorba de ceva grav dacă pleacă", a adăugat Donald Trump, care de la venirea sa la putere în 2016 s-a întâlnit cu Shinzo Abe de mai multe ori.

Ajuns la putere la sfârşitul lui 2012, Abe deţine recordul de longevitate în post pentru un prim-ministru japonez. La 65 de ani, el şi-a anunţat vineri intenţia de a demisiona, suferind de o boală inflamatorie cronică a intestinului.

Boala, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a fost deja unul dintre motivele pentru încheierea precipitată a primului său mandat de premier în 2007, după doar un an de exercitare a puterii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”