Trump îl acuză pe un democrat din Camera Reprezentanţilor de scurgere de informaţii confidenţiale din ancheta privind Rusia

Trump îl acuză pe un democrat din Camera Reprezentanţilor de scurgere de informaţii confidenţiale din ancheta privind Rusia

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat luni, într-o postare pe Twitter, pe congresmanul democrat Adam Schiff, membru al comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, că a scurs 'informaţii confidenţiale' de la audierile din ancheta privind legăturile dintre Rusia şi echipa de campanie a miliardarului american, transmit dpa şi Reuters.



În postarea sa, Trump l-a acuzat pe Schiff că este 'unul din cei mai mari mincinoşi şi turnători de la Washington.'

Atacul preşedintelui survine cu câteva ore înainte ca această comisie să voteze cu privire la un al doilea memorandum, pregătit de democraţi.

Trump a declasificat vineri - în pofida avertismentelor poliţiei federale şi a aleşilor democraţi - un memorandum extrem de controversat şi de critic la adresa FBI, care relevă, potrivit autorilor republicani, abuzuri în supravegherea campaniei electorale a miliardarului american din 2016.

Trump susţine că acest memorandum îl disculpă în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale, numind această investigaţie 'o vânătoare de vrăjitoare'.

Memorandumul republican, comandat de şeful comisiei, Devin Nunes, acuză oficiali de rang înalt că au folosit informaţii neverificate dintr-o sursă partizană pentru a obţine mandat pentru spionarea lui Carter Page, fost consilier de politică externă în campania lui Trump.

Tot luni, pe Twitter, Trump i-a acuzat pe fostul director al FBI, James Comey, pe vicepreşedintele comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului, Mark Warner, pe fostul şef al CIA, John Brennan, şi pe ex-directorul comunităţii serviciilor de informaţii americane (DNI), James Clapper, că sunt 'mincinoşi şi scurg informaţii'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”