Trump îl felicită pe Boris Johnson, despre care spune că va fi un prim-ministru 'grozav'

Trump îl felicită pe Boris Johnson, despre care spune că va fi un prim-ministru 'grozav'

Preşedintele american Donald Trump l-a felicitat marţi pe Boris Johnson, desemnat de militanţii Partidului Conservator, aflat la guvernare în Marea Britanie, să îi succeadă în funcţie premierului Theresa May , relatează agenţiile internaţionale de presă.

"Felicitări lui Boris Johnson pentru că a devenit noul premier al Marii Britanii. Va fi grozav", a scris Trump pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă spunea încă de săptămâna trecută că fostul premier al Londrei va face o 'treabă excelentă' în funcţia de prim-ministru.

La rândul său, Comisia Europeană l-a felicitat pe Boris Johnson şi a transmis că se pregăteşte să lucreze cu el "în cel mai bun mod posibil".

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, "mi-a cerut să îi transmit felicitările sale lui Boris Johnson", a declarat Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a executivului european, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a fost ales marţi lider al Partidului Conservator, aflat la guvernare, şi va deveni astfel prim-ministru, înlocuind-o pe Theresa May, a anunţat formaţiunea politică.

El l-a învins pe actualul ministru de externe, Jeremy Hunt, în cursa pentru şefia Partidului Conservator.

Johnson îşi va prelua miercuri postul din Downing Street, după o vizită la Regina Elisabeta a II-a, care îl va numi oficial în funcţia de premier.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”