Trump, imun la atacurile rivalei sale, Nikki Haley. Fostul președinte se simte „mai ager acum decât înainte cu 20 de ani”

Trump, imun la atacurile rivalei sale, Nikki Haley. Fostul președinte se simte „mai ager acum decât înainte cu 20 de ani”

Donald Trump a declarat sâmbătă că se simte "mai ager acum decât înainte cu 20 de ani", reacționând la recentele atacuri privind vârsta sa și gafele verbale, invocate de rivala republicană la președinție, Nikki Haley.

Donald Trump nu se lasă intimidat de rivala Nikki Haley FOTO Shutterstock

Trump a mai spus că cei care candidează la președinție ar trebui să fie obligați să facă un test cognitiv, acesta fiind aparent un răspuns la o provocare din partea lui Haley, care a susținut aceeași politică, citând vârsta lui Trump, 77 de ani, și a președintelui democrat Joe Biden, 81 de ani, anunță Reuters.

În ultimele zile, Haley l-a acuzat pe fostul președinte republican Trump că este confuz și a pus sub semnul întrebării capacitatea acestuia de a fi președinte la vârsta sa.

Trump a avut recent câteva scăpări verbale. În timpul unui discurs din 19 ianuarie, el a confundat-o pe Haley cu fostul președinte democrat al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi. Ocazional, el a părut că incoerent și a sugerat, de asemenea, că fostul președinte democrat Barack Obama este încă în funcție.

Victorii consecutive

Trump are aproape asigurați toți cei 26 de delegați din Nevada. El i-a atacat atât pe Haley, cât și pe Biden, încercând să o scoată pe aceasta din lupta pentru nominalizarea republicană și, în același timp, să obțină puncte într-o probabilă revanșă la alegerile generale cu Biden, în noiembrie.

Victoriile consecutive ale lui Trump în competițiile republicane din Iowa și New Hampshire i-au asigurat aproape sigur nominalizarea partidului său la Casa Albă. Dar el este înfuriat de faptul că Haley, ultima sa rivală republicană rămasă în cursă, a refuzat să se retragă.

Trump și aliații săi au început o campanie pentru a o forța pe Haley să iasă din cursă înainte de următorul vot important în statul natal al acesteia, Carolina de Sud, pe 24 februarie. Trump a amenințat că va alunga de pe orbita sa politică orice donator care continuă să o finanțeze pe Haley. În schimb, Haley s-a angajat să continue campania în Carolina de Sud și nu numai.

„Test suprem de competență mentală”

La scurt timp după discursul lui Trump, Haley a apărut la un miting în Carolina de Sud. Ea a declarat din nou că Trump a părut recent "confuz" și a spus că, dacă vrea să facă un test cognitiv, "nu ar trebui să aibă nicio problemă în a urca pe scena unei dezbateri cu mine, pentru că acesta este testul suprem de competență mentală pentru oricine candidează la președinție".

Trump a refuzat să participe la oricare dintre dezbaterile pentru nominalizarea republicană, alături de Haley.

În discursul său din Nevada, Trump a repetat o poreclă înjositoare pentru Haley, numind-o "creier de pasăre". De asemenea, el a acuzat-o pe Haley - o republicană conservatoare - că este "aproape o democrată radicală de stânga".

Trump a declarat: "Este timpul să terminăm asta", referindu-se la lupta sa pentru nominalizare. El o conduce pe Haley în sondajele din Carolina de Sud.

După victoria lui Trump în alegerile primare din New Hampshire, la 23 ianuarie, staff-ul de campanie al lui Biden a emis o declarație, spunând "Acum este clar că Donald Trump va fi candidatul republican".

”O catastrofă la frontiera cu Mexic”

Întorcându-și atenția către Biden, Trump și-a concentrat o mare parte din discurs pe granița de sud.

Un număr record de migranți au fost prinși traversând ilegal frontiera dintre SUA și Mexic de când Biden a preluat funcția în 2021, iar sondajele de opinie arată că imigrația reprezintă o problemă de top în alegerile generale din acest an.

Trump a numit trecerea ilegală o "catastrofă", o "invazie" și frontiera de sud ca fiind o "rană deschisă".

Între timp, Biden și consilierii săi de campanie au intensificat atacurile la adresa lui Trump în ultimele zile, numindu-l o amenințare la adresa democrației americane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”