Trump în Mar-a-Lago: Opt zile de golf, mesaje pe Twitter și furie

Trump în Mar-a-Lago: Opt zile de golf, mesaje pe Twitter și furie

La sfârșitul mandatului său, Donald Trump a încheiat anul 2020 cu o lungă serie de tweet-uri furioase. Pentru ultima sa ședere în Mar-a-Lago (Florida) în calitate de președinte al Statelor Unite, el a oferit spectacolul unui om retras în sine, parând că a abandonat orice aplecare pentru guvernare, dar respingând în continuare ideea că cedează locul pe scenă lui Biden, potrivit AFP.

Cel care încă refuză, la aproape două luni după alegeri, să-și accepte înfrângerea împotriva lui Joe Biden, și-a împărțit zilele însorite între partide de golf și mesaje răzbunătoare.

Pe Twitter, el distribuie lovituri și insulte, depășind cu mult țintele sale tradiționale, care sunt mass-media și democrații.

Curtea Supremă, din care a numit trei dintre cei nouă judecători? „Incompetenti și slabi”. Liderii Partidului Republican, partidul său? "Jalnici". Guvernatorul republican al Georgiei? „Un dezastru complet”. FBI și Departamentul de Justiție? - Nu și-au făcut treaba. Editorialele din Wall Street Journal? „Plictisitoare și inconsecvente”.

Fapt notabil: nu a schimbat niciun cuvânt cu grupul de jurnaliști care îl însoțesc în toate călătoriile sale.

Contrastul a fost puternic cu ultimii patru ani în care a arătat cât de mult îi plac interacțiunile cu media.

Sub aripa Air Force One, înainte de a urca scările, pe un covor roșu sau la începutul unei ceremonii, el a pus deseori întrebări, a provocat schimbul. Nu și acum în amurgul președinției sale.

El, care, pe tot parcursul mandatului său, i-a plăcut să pozeze pentru fotografi în timp ce ținea în mână un decret sau o lege pe care tocmai le semnase, s-a abținut de la orice publicitate duminică când și-a pus inițialele pe planul de sprijinire a economiei.

Cu toate acestea, acest plan de 900 de miliarde de dolari ,care acordă ajutor gospodăriilor și întreprinderilor mici, a fost votat rareori de oficialii aleși de ambele părți și a fost așteptat cu nerăbdare în toată țara.

Însă semnarea prezidențială a fost întârziată, Donald Trump criticând textul înainte de a ceda în cele din urmă fără a obține ceva.

Singurele imagini care vor rămâne din ultima sa vacanță prezidențială sunt cele, luate de departe, cu el jucând golf, tricou alb și șapcă roșie Make America Great Again.

Casa Albă asigurase, în programul său oficial, care nu prevedea niciun eveniment public, că va continua să lucreze „fără răgaz” pentru americani.

"Programul său va include multe întâlniri și multe apeluri telefonice", a avut grijă să precizeze, într-o frază neobișnuită, executivul SUA.

Într-un moment în care Statele Unite, ca multe alte țări, se confruntă cu o revenire spectaculoasă a epidemiei Covid-19, el nu a spus, totuși, niciun cuvânt despre pandemie și impactul ei asupra sănătății și economiei.

Înregistrările macabre se acumulează: în penultima zi a vacanței sale în Florida, Statele Unite au înregistrat miercuri un nou record trist de 3.927 de decese în 24 de ore.

După ce a renunțat în ultimul moment să petreacă Revelionul în clubul său din Mar-a-Lago, Donald Trump a părăsit Palm Beach în mijlocul zilei.

Mai are 20 de zile la Casa Albă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...