Trump neagă că ar fi sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul SUA

Trump neagă că ar fi sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul SUA

Preşedintele Donald Trump a negat luni că ar fi sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor înainte ca acestea să atingă teritoriul Statelor Unite, considerând informaţia "ridicolă", relatează AFP.

Potrivit site-ului Axios, Donald Trump ar fi întrebat la o reuniune privind uraganele dacă ar fi posibil, pentru a le împiedica să se formeze complet în ocean, să se arunce o bombă atomică în centrul lor.

O sursă anonimă citată de Axios a afirmat că persoanele care au participat la reuniune au rămas perplexe după întrebarea adresată de Trump. Site-ul nu precizează când ar fi avut loc această reuniune.

Liderul de la Casa Albă, aflat în Franţa pentru summit-ul G7 de la Biarritz, a negat însă informaţiile, pe care le-a numit "fake news" într-un mesaj pe Twitter .

"Povestea relatată de Axios conform căreia preşedintele Trump ar fi vrut să împrăştie mari uragane cu ajutorul armelor nucleare înainte ca acestea să atingă zonele de coastă americane este ridicolă. N-am spus niciodată asta. Este încă un FAKE NEWS!", a spus Donald Trump în mesajul său.

Ideea propusă de Donald Trump nu este nouă, precizează Axios. Ea a fost emisă iniţial în anii 1950 de un om de ştiinţă care a lucrat pentru guvernul american, sub preşedinţia lui Dwight Eisenhower.

De atunci, ideea a reapărut în mod constant, deşi există un consens ştiinţific că o astfel de metodă nu ar da rezultat.

Potrivit Axios, Trump a întrebat deja prima dată, în 2017, dacă administraţia sa ar trebui să bombardeze uraganele pentru a le împiedica să lovească pământul. În această conversaţie, preşedintele nu a menţionat posibila utilizare a bombelor nucleare, a precizat site-ul citat.

Statele Unite sunt lovite în mod constant de uragane, provocând pagube uriaşe. În 2017, uraganul Harvey a fost cel mai puternic care a lovit în 12 ani teritoriul SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro