Trump neagă că ar fi sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul SUA

Trump neagă că ar fi sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor pentru a le împiedica să ajungă pe teritoriul SUA

Preşedintele Donald Trump a negat luni că ar fi sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor înainte ca acestea să atingă teritoriul Statelor Unite, considerând informaţia "ridicolă", relatează AFP.

Potrivit site-ului Axios, Donald Trump ar fi întrebat la o reuniune privind uraganele dacă ar fi posibil, pentru a le împiedica să se formeze complet în ocean, să se arunce o bombă atomică în centrul lor.

O sursă anonimă citată de Axios a afirmat că persoanele care au participat la reuniune au rămas perplexe după întrebarea adresată de Trump. Site-ul nu precizează când ar fi avut loc această reuniune.

Liderul de la Casa Albă, aflat în Franţa pentru summit-ul G7 de la Biarritz, a negat însă informaţiile, pe care le-a numit "fake news" într-un mesaj pe Twitter.

"Povestea relatată de Axios conform căreia preşedintele Trump ar fi vrut să împrăştie mari uragane cu ajutorul armelor nucleare înainte ca acestea să atingă zonele de coastă americane este ridicolă. N-am spus niciodată asta. Este încă un FAKE NEWS!", a spus Donald Trump în mesajul său.

Ideea propusă de Donald Trump nu este nouă, precizează Axios. Ea a fost emisă iniţial în anii 1950 de un om de ştiinţă care a lucrat pentru guvernul american, sub preşedinţia lui Dwight Eisenhower.

De atunci, ideea a reapărut în mod constant, deşi există un consens ştiinţific că o astfel de metodă nu ar da rezultat.

Potrivit Axios, Trump a întrebat deja prima dată, în 2017, dacă administraţia sa ar trebui să bombardeze uraganele pentru a le împiedica să lovească pământul. În această conversaţie, preşedintele nu a menţionat posibila utilizare a bombelor nucleare, a precizat site-ul citat.

Statele Unite sunt lovite în mod constant de uragane, provocând pagube uriaşe. În 2017, uraganul Harvey a fost cel mai puternic care a lovit în 12 ani teritoriul SUA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente