Trump, NOUL PREȘEDINTE ALES al Americii! Clinton și-a RECUNOSCUT OFICIAL ÎNFRÂNGEREA! LIVE TEXT

UPDATE/Ora 9.34 Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, potrivit AP. Guardian estimeaza ca republicanul are deja 276 de electori, peste pragul necesar de 270. H. Clinton l-a sunat pe Donald Trump și și-a recunoscut înfrângerea! UPDATE/Donald Trump este noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii! Cu cei 20 electori din Pennsylvania, Donald Trump și-a asigurat victoria în alegerile pentru Casa Albă! După toate probabilitățile, victoria sa va fi mult mai clară decât cea preconizată zilele trecute pentru H. Clinton! El va obține în jur de 280-285 de electori. Ultimele secţii de vot pentru alegerile prezidenţiale s-au închis în Statele Unite, la 8 ora României. Remarcați, oameni buni, ce lași și sclavi sunt în presa din România! Nimeni nu-și asumă curajul să anunțe rezultatele!

Începe să devină realitate: Donald Trump aproape că a câștigat alegerile din Statele Unite! Va fi al 45-lea președinte al SUA! Algoritmul The New York Times prezice o şansă de 95% ca Trump să câştige alegerile! Primele secţii de vot s-au închis la 01.00 ora României, în statele republicane Kentucky şi Indiana, state tradiţional republicane. Candidatul republican Donald Trump a obţinut 79,1% din voturile din Kentucky, arată rezultatele parţiale anunţate după numărarea a 1% din voturi, relatează CNN. Acestea sunt primele rezultate anunţate în cursa pentru preşedinţia SUA, relatează News.ro

Stat cu stat:

1 - Indiana: Donald Trump 

2 - New Hampshire: Hillary Clinton

3 - Kentucky: Donald Trump

4 - Vermont: Hillary Clinton 

5 - Georgia: Donald Trump

6 - Virginia de Vest: Donald Trump

7 - Carolina de Sud: Donald Trump 

8 - Oklahoma: Donald Trump 

9 - Massachusetts:  Hillary Clinton 

10 - Maryland: Hillary Clinton

11 - New Jersey: Hillary Clinton

12 - Delaware: Hillary Clinton

13 - D.C.: Hillary Clinton

14 - Tennessee: Donald Trump

15 - Alabama: Donald Trump

16 - Rhode Island: Hillary Clinton

17 - Illinois: Hillary Clinton

18 - New York: Hillary Clinton

19 - Kansas: Donald Trump

20 - Dakota de Nord: Donald Trump

21 - Dakota de Sud: Donald Trump

22 - Texas: Donald Trump

22 - Nebraska: Donald Trump

23 - Wyoming: Donald Trump

24 - Arkansas: Donald Trump

25 - Florida: Donald Trump

26 - Connecticut: Hillary Clinton

27 - Louisiana: Donald Trump

28 - New Mexico: Hillary Clinton

29 - Montana: Donald Trump

30 - Missouri: Donald Trump

31 - Ohio: Donald Trump

32 - North Carolina: Donald Trump

33 - Virginia: Hillary Clinton

34 - Colorado: Hillary Clinton

35 - California: Hillary Clinton

36 - Florida: Donald Trump

37 - Idaho: Donald Trump

38 - Minnesota: Hillary Clinton

39 - Hawaii: Hillary Clinton

40 - Oregon: Hillary Clinton

41 - Maine:

42 - Pennsylvania: Donald Trump

43 - Alaska: Donald Trump

44 - Utah: Donald Trump

45 - Nevada: Hillary Clinton

46 - Michigan: Donald Trump

47 - Arizona:

48 - Washington: Hillary Clinton

49 - Wisconsin: Donald Trump

50 - Mississippi:

 Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, sunt necesare voturile a 270 de electori în colegiu, din totalul de 538.

* La sediul de campanie al lui Hillary Clinton apar primele semne ale înfrângerii.

                                         ***

9:05 John Podesta, șeful campaniei lui Hillary Clinton, anunță că mai sunt voturi de numărat, că în unele state rezultatele sunt prea strânse pentru a fi concludente. El a spus că Hillary Clinton nu va face declarații în această seară (dimineață, ora României - n.r.) și i-a îndemnat pe susținători să meargă acasă și să se odihnească. „În seara aceasta nu mai avem nimic de comentat”, a spus Podesta.

Mulțimea s-a conformat și a început să se îndrepte tăcută spre ieșiri. Unii analiști interpretează anunțul lui Podesta drept un indiciu că tabăra Clinton ar putea cere renumărarea voturilor, în cazul unui rezultat strâns care l-ar indica, totuși, pe Trump câștigător. 

Ora 8.40 Trump, estimat castigator in Pennsylvania (20 de electori) de catre AP. În acest fel, Trump devine cel de-al 45-lea președinte ales al SUA! A ajuns la numărul necesar de electori: 270.
Ora 8:30 Trump castiga si in Utah (6 electori). Trump ar ajunge astfel la 250.

Ora 8.15 Fox News, rezultate electori: Trump 254-218 Clinton

UPDATE 07.37: Clinton a câştigat în Nevada, mai are nevoie de 55 de electori pentru a deveni noul preşedinte al SUA, potrivit CNN

Hillary Clinton a câştigat alegerile in Nevada, potrivit unei proiecţii CNN. În aceste condiţii, Clinton are în prezent susţinerea a 215 electori, din totalul de 270 de care ar avea nevoie pentru a deveni prima femeie preşedinte a Statelor Unite.

Ora 7.27 Hillary va castiga Nevada, care are sase voturi electorale, estimeaza AP si Fox News. De asemenea, Fox apreciaza ca Trump va lua Wisconsin, dar situatia este stransa

UPDATE 07.15: Trump a câştigat alegerile în Iowa şi a mai adăugat şase electori în tabăra sa

Ora 7:07 CNN: Trump echilibreaza situatia in Pennsylvania, unde Clinton parea scapata in castigatoare. 48,3% Trump - 48,1% Clinton după numărătoarea a 91 la sută din voturi.

UPDATE 07.03: Trump a câştigat în 23 de state, Clinton a obţinut 17 victorii şi 209 electori

Printre cele mai importante victorii ale lui Donald Trump se numără Florida, cu 29 de electori, dar şi Ohio, stat pe care Clinton se aştepta să îl câştige. Carolina de Nord a trecut de asemenea, în tabăra lui Trump, căruia i-a asigurat 15 electori.

În ceea ce o priveşte pe candidata democrată, aceasta a câştigat, printre altele, California (55 de electori) şi New York (29).

O surpriză neplăcută a făcut-o statul Virginia, unde Clinton a câştigat la diferenţă foarte mică de voturi.

În Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hamshire, Nevada, Iowa şi Utah, cursa este prea strânsă pentru a face proiecţii.

Trump a obţinut 48,5% din votul popular, adică aproape 50 de milioane dintre sufragiile numărate, potrivit Associated Press.

Clinton a primit circa 47.500.000 de sufragii, adică 46,9%.

Ora 7.03: FoxNews il da pe Trump la 254 electori, Clinton doar 209. CNN e mai rezervat, 232-209 pentru Trump. Cine ajunge la 270 de electori e presedinte.

ACTUALIZARE 6:50 The New York Times titrează: „Ne apropiem de un deznodămând uimitor”

ACTUALIZARE 6:40 Trump este foarte aproape de victorie. În acest moment, este creditat cu voturile a 254 de delegați din cei 270 necesari, potrivit Fox News, în timp ce Hillary Clinton rămâne la 209.

UPDATE 06.44: Clinton a câştigat alegerile în Oregon şi a obţinut încă şapte electori

Democrata Hillary Clinton a câştigat alegerile în Oregon şi a obţinut încă şapte electori, potrivit unei proiecţii CNN.

De asemenea, Donald Trump va primi patru dintre cei cinci electori puşi în joc în Nebraska, nu trei, cum anunţa prima propiecţie din stat.

Potrivit analiştilor, Michigan şi Wisconsin ar putea fi statele care vor decide cine va fi următorul preşedinte al SUA. În ambele, Trump conduce, potrivit rezultatelor parţiale.

ACTUALIZARE 6:17 Potrivit CNN, Oregonul, cu cei șapte electori, îi revine lui Hillary Clinton, în timp ce Nebraska a fost câștigată de Trump (5 electori).

UPDATE 06.12: Clinton a câştigat în California, stat cu cel mai mare număr de electori

Hillary Clinton a câştigat în California, stat cu cel mai mare număr de electori, 55, potrivit proiecţiilor CNN.

De asemenea, democrata a câştigat în Hawaii, stat cu patru electori.

Republicanul Donald Trump a câştigat în Idaho, stat cu patru electori.

UPDATE 05.55: Trump a câştigat în Florida, potrivit AP, Clinton California.

Republicanul Donald Trump a câştigat Florida, stat extrem de disputat, ce are 29 de electori în Colegiul Electoral, potrivit unei proiecţii AP.

Republicanul a ajuns la 196 de electori.

Ora 5.29: Avansul lui Trump crește neașteptat! Fox News da estimari de electori Trump 168 - Clinton 131, CNN da 167 - 109 in favoarea lui Trump. Cine ajunge la 270 e noul presedinte al SUA

UPDATE 05.08: Trump o devansează pe Clinton la votul popular, potrivit rezultatelor parţiale ale votului

La nivel naţional, Trump are 48,9% din voturi, iar Hillary Clinton are 47% din sufragii, potrivit rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a 44% din sufragii, relatează CNN.

Astfel, Trump a fost votat de 29.008.268 de alegători şi o devansează pe Clinton cu 1.153.447 de voturi.

Fosta şefă a diplomaţiei a obţinut 27.854.821 de voturi.

Ora 5:15 CNN Raport electori Trump 149-109 Clinton

ACTUALIZARE 5:10 Piețele asiatice reacționează la votul din Statele Unite. Dolarul se devalorizează față de yen, moneda mexicană se devalorizează față de dolar, iar petrolul american se ieftinește.

UPDATE Algoritmul The New York Times prezice o şansă de 63% ca Trump să câştige alegerile

UPDATE 05.06: Trump va câştiga în Montana şi ajunge la 139 de electori

Donald Trump va câştiga în Montana, stat care pune în joc trei electori şi ajunge la 139 de electori, din totalul de 270 pe care trebuie să îi obţină pentru a ajunge la Casa Albă, potrivit proiecţiilor CNN.

Donald Trump va câştiga în Montana, stat care pune în joc trei electori şi ajunge la 139 de electori, din totalul de 270 pe care trebuie să îi obţină pentru a ajunge la Casa Albă, potrivit proiecţiilor CNN.

În Iowa (6 electori), Nevada (6 electori), Utah (6 electori), cursele sunt prea strânse pentru proiecţii.

UPDATE 04.56: Clinton va câştiga în New Mexico, stat care pune în joc cinci electori

Hillary Clinton va câştiga în New Mexico, stat care pune în joc cinci electori, potrivit unei proiecţii Fox News.

În aceste condiţii, Clinton ajunge la 109 electori, în timp ce Trump are 136 de electori.

Un jurnalist, autor pentru Washington Post, a postat un videoclip scurt (gif) pe Twitter, aratând că deja Trump se bucură și dansează. „Cu siguranță Trump a dovedit în seara asta că nu este singur în viziunile sale, nici pe departe”.

04.40 Hillary Clinton a câştigat în Connecticut, stat care pune în joc şapte mari electori, iar Donald Trump a câştigat în Louisiana (opt electori), potrivit proiecţiilor AP şi Reuters.

În aceste condiţii, Trump se bucură de susţinerea a 136 de electori, iar Clinton de susţinerea a 104 electori.

Ora 4.33 Estimari CNN: Trump a preluat conducerea in Florida cu 49,3%, fapt care duce la o schimbare de situatie. Rezultate electori Clinton 97 - Trump 128

UPDATE 04.25: Trump a devansat-o pe rivala sa democrată Hillary Clinton în privinţa numărului de electori

Republicanul Donald Trump a devansat-o pe rivala sa democrată Hillary Clinton în privinţa numărului de electori, potrivit proiecţiilor CNN.

Trump a câştigat în Texas (38 de electori) şi în Arkansas (şase electori), statul unde Bill Clinton a fost guvernator.

În total, Trump are în prezent 128 de electori, în timp ce Hillary Clinton a 97 de electori.

ACTUALIZARE 4:12 Trump ar fi câștigat în Wyoming, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Nebraska, Kansas, Carolina de Sud și ar fi ajuns la 129 de electori, în timp ce Hillary Clinton, cu o victorie așteptată la New York, stat care are un număr însemnat de delegați în Colegiu, ajunge la 97 de electori. Sunt proiecțiile NBC News.

UPDATE 04.05: Votul s-a încheiat în încă 14 state, inclusiv New York. În total, votul s-a încheiat în 41 de state.

Votul pentru alegerile prezidenţiale din SUA s-a încheiat în încă 14 state, ce pun în joc 156 de mari electori.

Printre acestea, cele mai importante sunt New York (29 de electori), Texas (38), Colorado (9) şi Michigan (16).

ACTUALIZARE 04:02 Fox News susține că în acest moment, Trump are 76 de voturi câștigate în Colegiul Electoral, iar Clinton - 68.

UPDATE 03.54: Trump îşi consolidează avansul în Florida; 91% din voturi au fost numărate

Donald Trump îşi consolidează avansul în Florida, arată rezultatele anunţate după numărarea a 91% din voturi.

Republicanul a obţinut 49,1% din voturi şi are un avans de peste 110.000 de sufragii în faţa lui Hillary Clinton (47,8%).

UPDATE 03.40: NBC News: Republicanii îşi păstrează controlul în Camera Reprezentanţilor

03.40 Republicanul Donald Trump va câştiga în Alabama şi a obţinut încă nouă electori, relatează CNN. CNN a confirmat şi proiecţia Reuters, potrivit căreia Trump va câştiga în Carolina de Sud.

În aceste condiţii, Donald Trump are 66 de electori, iar Hillary Clinton 68.

În statul Arkansas, unde soţul lui Hillary Clinton a fost guvernator, cursa este prea strânsă pentru a face o proiecţie

ACTUALIZARE 3:32 Potrivit proiecțiilor NBC, republicanii vor păstra controlul în Camera Reprezentanților.

ACTUALIZARE 3:24 Scor intermediar electori, în estimarea CNN: 68 - 48 pentru Clinton

 ACTUALIZARE 3:20 Scor intermediar electori: Hillary Clinton – Donald Trump 44 - 51. (New York Times)

03.15 Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump la numărul de electori

Hillary Clinton a câştigat în Illinois (20 de electori), New Jersey (14 electori), Rhode Island (patru electori), Delaware (trei electori), Massachusetts (11 electori), Maryland (10 electori) şi District of Columbia (trei electori), toate state tradiţional democrate, potrivit proiecţiilor CNN.

Donald Trump a câştigat în Oklahoma (şapte electori), Tennesee (11 electori) şi Mississippi (şase electori).

În Florida (29 electori), Pennsylvania (20 de electori), New Hampshire (patru electori), cursa este prea strânsă pentru proiecţii.

În aceste condiţii, Clinton se bucură de susţinerea a 68 de electori, iar Donald Trump 48.

UPDATE 03.15: Secţiile de vot s-au închis în încă 16 state importante, printre care Florida

Secţiile de vot s-au închis la 3 ora României în 16 state importante, printre care Florida, dar şi în Districtul Columbia, unde se află capitala SUA, relatează CNN.

În statul extrem de intens disputat secţiile s-au închis la ore diferite. Ultimele s-au închis la 3. Pe măsură ce voturile sunt numărate, echilibrul de forţe între Donald Trump şi Hillary Clinton s-a tot schimbat.

Tot la 3 (20 ora locală) s-au închis şi secţiile de vot din Pennsylvania şi Michigan, state cu un număr important de electori.

Celelalte state unde s-a încheiat votul sunt Alabama, Connecticut, Delaware, District Of Columbia, Illinois, Kansas, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, New Jersey, North Dakota, Oklahoma, Rhode Island, Tennessee şi Texas.

În total, aceste state pun în joc 172 de electori.

ACTUALIZARE 3:07. Potrivit ABC News, Hillary Clinton a câștigat și în Illinois (20 de electori) și New Jersey (14 electori).

ACTUALIZARE 3:01 S-au închis urnele în mai multe state mari. Potrivit proiecțiilor CNN, Hillary Clinton a câștigat în Massachussetts (11 electori), Maryland (10 electori), Rhode Island (4 electori). Trump este cotat cu victorii în Oklahoma (7 electori), Tennessee (11 electori) și Mississippi (6 electori).

UPDATE 03,01: Clinton preia conducerea în Carolina de Nord, potrivit rezultatelor parţiale

Hillary Clinton preia conducerea în Carolina de Nord, potrivit rezultatelor obţinute după numărarea a 28% din voturi.

Democrata a obţinut 49,7% din sufragiile numărate, iar Trump 48%.

UPDATE 02.59: Trump a câştigat în Carolina de Sud şi a obţinut nouă electori, potrivit unei proiecţii

Republicanul Donald Trump a câştigat în Carolina de Sud şi a obţinut nouă electori, potrivit unei proiecţii publicate de Reuters.

În aceste condiţii, Trump se bucură de susţinerea a 33 de electori, iar Clinton de susţinerea a trei.

UPDATE 02.51: Echilibrul de forţe se schimbă din nou în Florida; Clinton conduce după numărarea a 65% dintre voturi

Hillary Clinton a obţinut 49,2% din sufragiile numărate până în prezent în Florida, iar Donald Trump 47,9%, potrivit CNN.

Clinton a obţinut 2.988.120 voturi şi are un avanst de aproape 76.500 în faţa lui Trump (2.911.690).

UPDATE 02.50: Trump conduce în cursa din Carolina de Nord, după numărarea a 10% dintre voturi

Donald Trump conduce în cursa din Carolina de Nord, după numărarea a 10% dintre voturi, relatează CNN.

Trump a obţinut 54,5% din voturile numărate până acum (255.715), în timp ce Clinton a obţinut 202,905 sufragii (43,3%).

Carolina de Nord pune în joc 15 electori şi este un stat pe care Trump trebuie să îl câştige pentru a ajunge la Casa Albă.

În New Hampshire, Clinton conduce după numărarea a 1% din voturi. Ea a obţinut 4.010 sufragii (49.7%), iar Trump 3.683 (45,5%).

UPDATE 02.35: Secţiile de vot s-au închis în West Virginia, Ohio şi părţi din Carolina de Nord

Secţiile de vot s-au închis la ora locală 19.30 (2.30 ora României) în West Virginia (cinci electori), tradiţional republicană, precum şi în statul cheie Ohio (18 electori).

În Carolina de Nord, unde votul urma să se încheie la aceeaşi oră, autorităţile au permis prelungirea programului în opt secţii, cu până la 60 de minute, după ce sistemul electronic de vot s-a defectat şi a întârziat procesul.

Potrivit analiştilor, şansele lui Trump depind de rezultatele sale din Florida, Michigan, Carolina de Nord, Ohio, dar şi din Pennsylvania. Mai exact, pentru ca Trump să câştige, trebuie să obţină victoria în majoritatea acestor state.

Dacă Trump nu câştigă Florida, Michigan şi Pennsylvania, Clinton are, practic, victoria asigurată.

UPDATE 02.29: Trump şi-a consolidat avansul în Florida

Candidatul republican Donald Trump şi-a consolidat avansul în Florida, după numărarea a 15% din voturi, relatează CNN.

Astfel, Trump a obţinut 710.934 de sufragii dintre cele numărate, adică 51%.

Clinton are 649.330 de voturi, adică 46,6% dintre cele numărate.

În Virginia, Trump a devansat-o pe Clinton după numărarea a 2% din voturi. Republicanul a obţinut 56.8% din sufragii (45.239), iar democrat 38,1% (30.307).

În Georgia, avansul lui Trump este considerabil, după numărarea a 1% din voturi. El a obţinut 73% din voturi (2.838), iar Clinton a primit 25,4% din sufragii (986).

ACTUALIZARE 2:23 Situația pare să se schimbe în Florida, unde cei doi candidați sunt aproape la egalitate.

ACTUALIZARE 2:20 Apar primele estimări și pentru Virginia și Georgia. Din nou, Trump pare favorit. În Virginia scorul e 52 la sută pentru Trump față de 42 la sută pentru Clinton, în timp ce în Georgia diferența e foarte mare: sunt 73 la sută din voturi pentru Trump și numai 25 la sută pentru Clinton.

Georgia are 16 delegați în Colegiul Elector, iar Virginia - 13.

2:18 Potrivit primelor proiecții CNN, Trump a câștigat Florida, cu 58,5 la sută din voturi. Florida, considerat stat care poate decide soarta alegerilor, are 29 de delegați în Colegiul Elector.

02.07 Clinton câștigă Vermont, stat cu 3 electori

În Georgia, Virginia şi Carolina de Sud, cursa este prea strânsă deocamdată pentru a face proiecţii, potrivit CNN.

În aceste condiţii, Trump are asigurată susţinerea a 19 electori, iar Clinton a trei.

UPDATE 02.01: Secţiile de vot s-au închis în şase state americane, ce pun în joc 60 de mari electori

Secţiile de vot s-au închis la 19 ora locală (2 ora României) în şase state americane, ce pun în joc 60 de mari electori.

Virginia este statul cel mai intens urmărite de tabăra republicană şi de cea democrată.

Ora 01:50 Rezultate preliminarii Kentucky: Trump 67,3%, Hillary Clinton 28,6%/ Indiana: Trump 67,3%, Clinton 29,0%
Ora 01:11 Rezultate preliminarii Kentucky: Trump 79,1%, Hillary Clinton 17,3%/ Indiana: Trump 71,4%, Clinton 24,4%

După ora 02.00 (ora României), toţi ochii vor fi aţintiţi asupra statului-cheie Virginia (13 mari electori), care a votat în 2008 şi 2012 pentru Barack Obama, dar anterior a fost republican. Dacă Donald Trump va câştiga acolo sau dacă diferenţa este foarte mică, noaptea se anunţă lungă pentru democraţi.

Şi Georgia (16 mari electori) este un stat care merită urmărit. Republicanii au trecut statul în fieful lor din 1996, dar susţinerea de care se bucură acolo s-a erodat.

Televiziunile ar urma să facă proiecţii şi în Carolina de Sud (nouă mari electori) şi Vermont (trei mari electori).

Potrivit analiştilor, şansele lui Trump depind de rezultatele sale din Florida, Michigan, Carolina de Nord, Ohio, dar şi din Pennsylvania. Mai exact, pentru ca Trump să câştige, trebuie să obţină victoria în majoritatea acestor state.

Dacă Trump nu câştigă Florida, Michigan şi Pennsylvania, Clinton are, practic, victoria asigurată. În acelaşi timp, Trump trebuie să îşi menţină controlul în statul tradiţional republican Arizona, unde cursa este foarte strânsă. Mai mult, omul de afaceri speră ca Evan McMullin, un candidat indendependent, să nu câştige în bastionul republican Utah.

Donald Trump a obţinut 69,3% din voturile din Indiana, potrivit primelor rezultate parţiale anunţate după numărarea a 1% dintre voturi.

Trump a obţinut 2.799 dintre voturile numărate deocamdată.

Rivala sa democrată, Hillary Clinton, a obţinut 27,5% din voturi, adică 1.111 sufragii.

Indiana este un stat republican prin tradiţie, ce are 11 mari electori în Colegiul Electoral.

UPDATE 01.14: Trump a câştigat alegerile în Kentucky, potrivit primelor rezultate parţiale

Candidatul republican Donald Trump a obţinut 79,1% din voturile din Kentucky, arată rezultatele parţiale anunţate după numărarea a 1% din voturi, relatează CNN. Acestea sunt primele rezultate anunţate în cursa pentru preşedinţia SUA.

Omul de afaceri new-yorkez a primit 3.441 de voturi dintre cele numărate.

Rivala sa democrată, Hillary Clinton, a obţinut 18% din sufragii, adică 782.

Kentucky este un stat tradiţional republican.

UPDATE 01.03: Primele secţii de vot s-au închis pe Coasta de Est

Indiana, stat de unde este originar candidatul republican la vicepreşedinţie Mike Pence, are 11 mari electori în Colegiul Electoral, iar Kentucky opt.

Televiziunile vor publica în aproximativ o oră primele proiecţii, care iau în calcul atât exit-pollurile, cât şi numărătoarea parţială a voturilor.

După ora 02.00 (ora României), toţi ochii vor fi aţintiţi asupra statului-cheie Virginia (13 mari electori), care a votat în 2008 şi 2012 pentru Barack Obama, dar anterior a fost republican. Dacă Donald Trump va câştiga acolo sau dacă diferenţa este foarte mică, noaptea se anunţă lungă pentru democraţi.

Şi Georgia (16 mari electori) este un stat care merită urmărit. Republicanii au trecut statul în fieful lor din 1996, dar susţinerea de care se bucură acolo s-a erodat.

Televiziunile ar urma să facă proiecţii şi în Carolina de Sud (nouă mari electori) şi Vermont (trei mari electori).

Potrivit analiştilor, şansele lui Trump depind de rezultatele sale din Florida, Michigan, Carolina de Nord, Ohio, dar şi din Pennsylvania. Mai exact, pentru ca Trump să câştige, trebuie să obţină victoria în majoritatea acestor state.

Dacă Trump nu câştigă Florida, Michigan şi Pennsylvania, Clinton are, practic, victoria asigurată. În acelaşi timp, Trump trebuie să îşi menţină controlul în statul tradiţional republican Arizona, unde cursa este foarte strânsă. Mai mult, omul de afaceri speră ca Evan McMullin, un candidat indendependent, să nu câştige în bastionul republican Utah.

De asemenea, la nivel naţional, Trump are nevoie de o rată de participare în rândul republicanilor albi mai mare decât în 2012, o scădere a numărului de afro-americani care se prezintă la urne şi o creştere mai mică decât estimat a numărului de alegători hispanici.

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documente


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte