Trump: Numirea procurorului special este un lucru "foarte negativ" și "dăunează teribil" țării

Trump: Numirea procurorului special este un lucru "foarte negativ" și "dăunează teribil" țării

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că numirea lui Robert Mueller ca procuror special în ancheta asupra presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale americane este "un lucru foarte, foarte negativ" care "dăunează teribil țării" deoarece arată că aceasta este "divizată", transmite agenția EFE.

"Cred că dăunează teribil țării noastre, deoarece arată că suntem divizați, nu uniți ca țară. Și cred că trebuie să facem lucruri mai importante acum, precum tratate comerciale sau afaceri militare", a arătat președintele SUA.

Donald Trump a spus de asemenea, citat de DPA, că respectă numirea unui procuror special, insistând însă că nu a existat "o înțelegere secretă" cu Moscova.

Tot joi, potrivit AFP, Trump a calificat drept 'vânătoare de vrăjitoare' numirea unui procuror special în ancheta privind presupusele legături între membri ai echipei sale de campanie și Rusia.

"Este cea mai mare vânătoare de vrăjitoare împotriva unui politician din istoria americană", a scris Donald Trump pe Twitter.

El a acuzat de asemenea campania lui Hillary Clinton și președinția lui Barack Obama de "acte ilegale" pentru care "nu a fost numit niciodată un procuror special".

Adjunctul procurorului general al Statelor Unite l-a numit miercuri pe fostul director al FBI Robert Mueller ca procuror special în ancheta asupra presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale americane, a informat Departamentul de Justiție.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...