Trump o dă în judecată pe E Jean Carroll pentru defăimare. Ea a susținut că fostul președinte a violat-o

Trump o dă în judecată pe E Jean Carroll pentru defăimare. Ea a susținut că fostul președinte a violat-o

Fostul președinte american a intentat un proces pentru defăimare, citând comentariile scriitoarei E Jean Carroll care susține că Donald Trump ar fi violat-o, deși un proces civil a constatat că a abuzat-o sexual.

Donald Trump și E Jean Carroll FOTO: Twitter

Procesul lui Trump împotriva lui Carroll, o fostă editorialistă a revistei Elle, se judecă la Tribunalul Federal din Manhattan. Fostul președinte a citat marți declarațiile făcute de Carroll la CNN după ce un juriu a constatat în luna mai că a abuzat-o sexual și a defăimat-o, dar nu a violat-o, scrie The Guardian .

Trump solicită ca aceasta să-și retragă declarațiile, precum și daune compensatorii și punitive nespecificate.

Procesul intentat de Trump semnalează că lupta sa juridică pe mai multe fronturi cu Carroll este puțin probabil să se încheie în curând, deoarece ambele părți fac schimb de acuzații și negări în presă.

Carroll a intervenit în primul dintre cele două procese împotriva lui Trump și a cerut daune suplimentare de 10 milioane de dolari în luna mai, citând declarațiile lui Trump făcute la CNN a doua zi după verdict.

Trump, care candidează pentru a prelua din nou Casa Albă în 2024 și are un avans confortabil față de rivalii săi republicani, a negat că a violat-o pe Carroll. El face apel împotriva verdictului civil, care a constatat că trebuie să plătească daune de 5 milioane de dolari.

Carroll a declarat la proces că Trump a atras-o într-o cabină de probă din secțiunea de lenjerie a magazinului Bergdorf Goodman din Manhattan, în 1995 sau în 1996, apoi a trântit-o de un perete și a violat-o.

Doi dintre prietenii lui Carroll le-au spus juraților că aceasta le-a povestit incidentul la scurt timp după ce s-a întâmplat.

Noile documente vin în primul proces al lui Carroll împotriva lui Trump, pe care l-a intentat în 2019 doar pentru defăimare. Cazul a fost împotmolit în apeluri cu privire la faptul dacă Trump a fost imun la a fi dat în judecată pentru că a fost președinte când a vorbit.

Carroll a intentat al doilea proces împotriva lui Trump atât pentru defăimare, cât și pentru agresiune sexuală, după ce New York a adoptat o lege care oferă supraviețuitoarelor violenței sexuale o fereastră pentru a depune procese civile, chiar dacă termenul de prescripție a pretențiilor lor a trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”