Trump o îndeamnă pe Greta Thunberg să se concentreze pe ţări care poluează mai mult, nu pe SUA

Trump o îndeamnă pe Greta Thunberg să se concentreze pe ţări care poluează mai mult, nu pe SUA

Preşedintele american Donald Trump a îndemnat-o, miercuri, la Davos pe tânăra militantă ecologistă Greta Thunberg să-şi redirecţioneze atenţia de la SUA spre ţările care într-adevăr poluează mediul, relatează dpa şi Reuters.

"Cred că Greta ar trebui să înceapă să se ocupe de celelalte ţări", "mai poluante", a spus Trump într-o conferinţă de presă în finalul participării sale la Forumul Economic Mondial din staţiunea elveţiană.

El a mărturisit totodată că i-ar fi plăcut "foarte mult" să o întâlnească pe adolescenta suedeză, cu care a avut de-a lungul timpului o serie de schimburi indirecte de replici.

"M-a învins în Time", a menţionat preşedintele Statelor Unite, referindu-se la numirea de către revista americană a Gretei Thunberg ca personalitatea anului 2019.

Marţi, la Davos, în timp ce Greta i-a criticat pe liderii de afaceri şi politici că "nu fac nimic" pentru reducerea emisiilor şi a vorbit despre "evitarea Apocalipsei climatice", Trump i-a criticat în discursul său pe "profeţii sfârşitului lumii".

Întrebat miercuri dacă în opinia sa schimbarea climatică e o "farsă", Trump a insistat că "nu, doar în unele aspecte", pe care însă nu le-a precizat, şi a calificat drept "nerealiste" exigenţele militanţilor pentru mediu.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”