Trump Organization vede în inculparea sa şi a directorului ei financiar un proces politic ce îl are ca ţintă finală pe Donald Trump

Trump Organization vede în inculparea sa şi a directorului ei financiar un proces politic ce îl are ca ţintă finală pe Donald Trump

Trump Organization a calificat joi aşteptata inculpare a sa şi a directorului financiar al acestui holding, Allen Weisselberg, drept ''o încercare de a-i face rău fostului preşedinte'' Donald Trump, transmite AFP.

''Aceasta nu este justiţie, este politică'', scrie purtătorul de cuvânt al Trump Organization într-un comunicat transmis de unele mass-media americane.

''Procurorul din Manhattan lansează urmăriri penale legate de avantaje acordate unui angajat pe care nici Fiscul şi niciun alt procuror nu s-ar gândi să le lanseze'', adaugă acesta, făcând referire la procurorul Cyrus Vance, care este un democrat, un motiv în plus pentru ca apropiaţii fostului preşedinte republican să-i pună la îndoială imparţialitatea.

Actul de acuzare încă nu a fost publicat, dar potrivit presei Weisselberg va fi inculpat pentru delicte fiscale legate de avantaje în natură primite în exercitarea funcţiei de director financiar şi pe care nu le-a declarat Fiscului, cum ar fi apartamente închiriate gratuit, suportarea taxelor şcolare ale fiului său, maşini de lux etc.

Allen Weisselberg, în vârstă de 73 de ani şi un fidel al lui Donald Trump, s-a prezentat el însuşi joi dimineaţă la biroul procurorului din Manhattan pentru a fi inculpat.

Procesul nu pare, deocamdată, să-l ameninţe pe fostul preşedinte, dar aceasta depinde de mărturiile pe care anchetatorii le-ar putea obţine de la Weisselberg.

Rămas activ în viaţa politică după ce a pierdut anul trecut scrutinul prezidenţial în faţa democratului Joe Biden, Donald Trump nu neagă posibilitatea de a candida din nou în 2024 şi a calificat acuzarea celui care s-a ocupat de afacerea sa drept 'continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…