Trump pare să confirme un atac cibernetic asupra unei entităţi ruse în timpul alegerilor intermediare

Trump pare să confirme un atac cibernetic asupra unei entităţi ruse în timpul alegerilor intermediare

Preşedintele Donald Trump a părut să confirme că Statele Unite au efectuat un atac cibernetic asupra unei entităţi ruse în timpul alegerilor intermediare de anul trecut, într-un interviu difuzat duminică de Fox News, informează CNN.

"Aş prefera să nu spun asta, dar puteţi crede că acest lucru s-a întâmplat şi s-a întâmplat în timpul administraţiei mele", i-a declarat Trump lui Steve Hilton de la Fox News atunci când a fost întrebat despre un raport potrivit căruia el a autorizat personal un atac cibernetic asupra Rusiei în timpul alegerilor intermediare de anul trecut.

Când a fost întrebat de ce nu a vorbit despre asta, Trump a spus "pentru că nu le place să vorbesc, serviciile secrete spun 'vă rugăm nu vorbiţi despre serviciile secrete'; ştiţi, uneori serviciile sunt bune, dar uneori te uiţi la Comey (James Comey, fost director al FBI, n.r.) şi te uiţi la Brennan (John O. Brennan, fost director al CIA, n.r.) şi te uiţi la Clapper (James Clapper, fost director al Serviciilor Naţionale de Informaţii, n.r.) şi se presupune să am încredere în aceste servicii secrete? Niciodată nu am încredere în aceste servicii secrete".

Consiliul Naţional de Securitate nu a răspuns la cererea CNN de a comenta la ce s-a referit mai exact preşedintele.

"Nimeni nu a fost mai dur cu Rusia decât mine", a declarat Trump ca răspuns la criticile că el ar fi doar o marionetă a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Trump pare să se fi referit la o operaţiune detaliată în februarie în Washington Post. Armata americană a blocat accesul la o ''fermă de troli'' rusească, Agenţia de Cercetare a Internetului, în timpul alegerilor la jumătate de mandat, au declarat ziarului unii oficiali americani. Operaţiunea împotriva companiei, care este finanţată de un oligarh apropiat lui Putin, a fost efectuată pentru a preveni orice ingerinţă în alegerile intermediare. Agenţia este considerată responsabilă de o mare parte din intervenţia Rusiei în timpul alegerilor din 2016.

Oficialii citaţi de Washington Post au declarat că Trump a aprobat operaţiunea generală menită să împiedice Rusia să se amestece în alegerile din SUA.

Barbara Starr de la CNN a relatat în octombrie 2018 că Cyber Command din cadrul armatei americane a început să vizeze operaţiuni ruseşti ce se presupunea că încercau să influenţeze alegerile intermediare din 2018, ca parte a unui efort general de coordonare cu unele agenţii guvernamentale, a confirmat un oficial din administraţie pentru CNN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...