Trump pierde două voturi la New York după ce doi dintre copiii săi au uitat să se înregistreze

Trump pierde două voturi la New York după ce doi dintre copiii săi au uitat să se înregistreze

Candidatul republican la președinția Statelor Unite Donald Trump rămâne principalul favorit în alegerile primare de săptămâna viitoare în statul său New York, dar se va bucura de mai puțin sprijin din partea familiei decât se aștepta, relatează agenția DPA.

Doi dintre copiii lui Trump — Ivanka, 34 de ani, și Eric, 32 de ani — nu s-au înregistrat la timp pentru a vota în alegerile primare republicane din 19 aprilie, a declarat magnatul imobiliar luni la canalul Fox News.

"Ei se simt foarte, foarte vinovați", a spus Trump. "Au avut mult timp la dispoziție să se înregistreze, dar nu erau conștienți de reguli și nu s-au înregistrat", a adăugat el. Cu toate acestea, Ivanka și Eric continuă să apară în campania de susținere a tatălui lor.

Dar oare copiii lui se vor confrunta cu consecințe pentru greșeala lor? "Da, gata cu alocația!", a glumit miliardarul. Trump s-a căsătorit de trei ori și are cinci copii, amintește DPA.

Ultimele sondaje de opinie îl arată pe Trump plasat cu mult înaintea adversarilor săi, Ted Cruz și John Kasich, în alegerile republicane din New York.

În alegeri primare închise, cum ar fi New York, numai alegătorii înregistrați la un partid specific — republican sau democrat — pot lua parte la acest vot primar al partidului.

Dar copiii lui Trump nu sunt nicidecum singurii newyorkezi care nu s-au înregistrat înainte de primare. Potrivit oficialilor electorali, aproape 3 milioane de newyorkezi — un sfert din alegătorii eligibili — nu s-au înregistrat pentru a vota, mai notează agenția DPA.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale