Trump, 'poate cea mai dificilă provocare' pentru UE, apreciază Tusk

Trump, 'poate cea mai dificilă provocare' pentru UE, apreciază Tusk

Preşedintele american Donald Trump constituie una dintre cele mai mari provocări pentru Uniunea Europeană, pentru a cărei destrămare 'se roagă', a apreciat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la final de mandat, transmite miercuri Reuters.

'Pentru prima dată în istorie, există un preşedinte american care este în mod deschis împotriva unei Europe unite. El sprijină Brexit-ul şi se roagă pentru destrămarea Uniunii', a afirmat Tusk într-un interviu pentru săptămânalul german Die Zeit.

În opinia sa, Donald Trump este hotărât să slăbească Uniunea Europeană, iar aceasta constituie 'poate cea mai dificilă provocare' pentru UE.

Tusk este aproape de a-şi încheia mandatul de preşedinte al Consiliului European, locul său urmând să fie luat de fostul prim-ministru belgian Charles Michel.

Preşedintele american a salutat decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, a etichetat blocul comunitar drept un 'inamic' în relaţiile comerciale şi a pus la îndoială valoarea alianţei transatlantice de apărare NATO.

Deşi relaţiile dintre UE şi SUA s-au tensionat după instalarea lui Trump la Casa Albă, secretarul de stat Mike Pomeo a încercat să restabilească legături mai amicale cu ocazia vizitei întreprinse în septembrie la Bruxelles.

Noua Comisie Europeană, condusă de conservatoarea germană Ursula von der Leyen, a fost aprobată miercuri cu o largă majoritate de Parlamentul European şi va intra în funcţiune la 1 decembrie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...