Trump, primele numiri de personal: Priebus, șef al staff-ului Casei Albe; Bannon - strateg-șef și consilier principal

Trump, primele numiri de personal: Priebus, șef al staff-ului Casei Albe; Bannon - strateg-șef și consilier principal

Președintele ales al SUA, Donald Trump, i-a desemnat pe Reince Priebus, președintele Comitetului Național Republican, ca șef al staff-ului Casei Albe și pe Steve Bannon, director al campaniei magnatului și președinte executiv al site-ului conservator Breitbart News, ca strateg-șef și consilier principal al viitorului președinte, transmit agențiile internaționale de presă.

"Sunt încântat să păstrez foarte performanta mea echipă alături de mine pentru a conduce țara noastră", a comentat duminică Trump, într-un comunicat al echipei sale de tranziție, în care cei doi bărbați par a fi prezentați pe picior de egalitate, scrie AFP.

"Steve și Reince sunt conducători foarte calificați care au lucrat bine împreună în timpul campaniei și ne-au condus la o victorie istorică. Acum, îi voi avea pe amândoi cu mine la Casa Albă unde vom munci pentru a face America mare din nou", a adăugat președintele ales.

În același comunicat, Priebus promite să "muncească pentru a crea o economie care să funcționeze pentru toți, pentru securizarea frontierelor, pentru a abroga și înlocui (reforma asigurărilor de sănătate) Obamacare și pentru a distruge terorismul radical islamic".

Reince Priebus

Bannon a indicat, la rândul său, că va lucra în "parteneriat" cu Priebus, ca pe timpul campaniei electorale, pentru "a ajuta la punerea în operă a programului președintelui ales".

DPA notează că acestea au fost primele decizii importante de personal ale lui Donald Trump.

Șeful staff-ului este angajatul cu rangul cel mai înalt în Casa Albă.

Priebus, adaugă AFP, ar putea în special să facă legătura între Casa Albă și Partidul Republican, ieșit divizat din campanie și ai cărui mai mulți lideri au contestat nominalizarea lui Donald Trump ca pretendent la Casa Albă.

Steve Bannon

Joi, publicația The New York Times, preluată de Reuters, scrisese că șeful de campanie al lui Donald Trump, Steve Bannon, dar și președintele Comitetului Național Republican, Reince Priebus, sunt luați în considerare pentru a ocupa funcția de șef al staff-ului Casei Albe.

Bannon, președinte executiv al site-ului conservator Breitbart News, este plăcut în cercul consilierilor lui Trump, afirma sursa citată, care adăuga că Priebus ar fi văzut favorabil de către fiica lui Trump, Ivanka, și ginerele său, Jared Kushner.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale