Trump: Războiul din Ucraina putea fi evitat dacă Ucraina renunţa la Crimeea şi la NATO. Dacă eram eu preşedinte invazia nu ar fi avut loc

Trump: Războiul din Ucraina putea fi evitat dacă Ucraina renunţa la Crimeea şi la NATO. Dacă eram eu preşedinte invazia nu ar fi avut loc

În timpul unei apariţii la podcastul „The Clay Travis & Buck Sexton Show” , fostul preşedinte a sugerat că Ucraina ar fi putut „renunţa” la Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în anul 2014, sau ar fi acceptat să nu adere la NATO pentru a evita declanşarea invaziei, potrivit Newsweek .

„El (n.r. – Putin) nu ar fi făcut-o cu mine. Nu ar fi făcut-o. Cel puţin ei (n.r. – ucrainenii) ar fi trebuit să facă o înţelegere. Ar fi putut renunţa la Crimeea. Ar fi putut face ceva cu NATO: Bine, nu ne vom alătura NATO şi ai putea avea o ţară, pentru că eu cred că Putin a vrut să încheie un acord”, a declarat Trump.

„Şi acum nu cred că (n.r. – Putin) vrea să facă o înţelegere. Cred că acum este mult mai dificil să ajungi la o înţelegere. El bombardează tot ce este acolo (n.r. – în Ucraina ). Şi este extrem, extrem de trist să vezi că se întâmplă asta cu Ucraina. Este foarte, foarte trist”, a mai adăugat fostul lider de la Casa Albă.

Donald Trump a reiterat teza potrivit căreia mobilizarea trupelor ruse în vecinătatea graniţei cu Ucraina a fost o tactică de „negociere excelentă”, iar distrugerile şi miile de morţi pricinuite de armata rusă ar fi putut fi prevenite.

„Acele clădiri care au fost complet incendiate, toţi acei morţi. S-au pierdut mulţi oameni. S-ar fi putut ajunge la un acord. Toate acestea nu ar fi trebuit să se întâmple. Dar dacă era destinat să se întâmple, s-ar fi putut rezolva. Şi el (n.r. – Putin) a transferat 200.000 de militari la graniţă pentru negocieri şi nu a putut ajunge la un acord – iar acum nu sunt sigur că mai poţi face cu uşurinţă un acord”, a mai afirmat Donald Trump.

De asemenea, Trump a concluzionat că nu crede că preşedintele rus Vladimir Putin „a intenţionat vreodată” să înceapă un război cu Ucraina, dar acum „mai degrabă va avea toată ţara, acum că a început”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...