Trump salută ''forţa'' legăturilor dintre SUA şi Mexic

Trump salută ''forţa'' legăturilor dintre SUA şi Mexic

Preşedintele american Donald Trump a salutat miercuri ''forţa'' legăturilor dintre SUA şi Mexic, primindu-l pe omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador la Casa Albă, în cursul primei întâlniri dintre cei doi lideri, relatează AFP.

"Relaţia dintre Statele Unite şi Mexic nu a fost niciodată la fel de bună ca în prezent", a declarat în faţa presei miliardarul republican, care a fost ales în 2016 în special în baza promisiunii de a construi un zid la graniţa cu Mexicul.

În timpul campaniei sale, el i-a numit în special pe imigranţii latini ''băieţi murdari'' şi a acuzat guvernul mexican că a trimis ucigaşi şi violatori în Statele Unite.

"Fiecare dintre noi a fost ales pe baza promisiunii de a lupta împotriva corupţiei, de a reda puterea poporului şi de a favoriza interesele ţării sale", a spus preşedintele american adresându-se omologului său mexican, ales la conducerea ţării sale în 2018.

La rândul său, preşedintele mexican a adoptat un ton deosebit de conciliant faţă de omologul său american. ''Vreau să vă mulţumesc pentru înţelegerea dumneavoastră'', a spus el, apreciind că nu există niciun motiv pentru ca ''relaţiile politice foarte bune'' dintre cele două ţări să se deterioreze.

Oficial, prima întâlnire dintre cei doi lideri, care a avut loc în Biroul Oval, a vizat intrarea în vigoare a noului tratat de liber schimb nord-american. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…