Trump salută 'progresele spectaculoase' în relațiile americano-chineze în a doua zi a summitului cu Xi Jinping

Trump salută 'progresele spectaculoase' în relațiile americano-chineze în a doua zi a summitului cu Xi Jinping

Președintele american Donald Trump a salutat vineri 'progresele spectaculoase' obținute în relațiile SUA cu China, declarație făcută în a doua zi a summitului pe care-l are la reședința sa din Florida cu omologul său chinez Xi Jinping, relatează agențiile AFP și EFE.

Relația dintre Washington și Beijing este 'excepțională', a spus Donald Trump înaintea unei noi întrevederi cu Xi Jinping. 'Am făcut progrese spectaculoase în relația noastră cu China', a mai menționat liderul american, fără să ofere detalii. 'Chiar cred că s-au făcut progrese', a insistat el.

Când a făcut această declarație, Trump nu a acceptat să primească întrebări din partea presei și s-a declarat 'onorat' că-l are ca invitat pe președintele Chinei.

Într-un inteviu acordat înainte să-l primească la reședința de la Mar-a-Lago pe președintele chinez, Trump a sugerat că se așteaptă la orice rezultat de la acest summit început joi și în cadrul căruia cei doi președinți au programate mai multe întrevederi, summitul urmând să se încheie vineri cu un dejun de lucru.

Acest prim summit SUA-China după venirea lui Trump la Casa Albă se concentrează pe chestiuni precum comerțul bilateral și testele cu rachete balistice ale Coreii de Nord, precum și pe evoluțiile de pe scena internațională marcată vineri de două evenimente importante, respectiv loviturile aeriene ale SUA asupra Siriei și atacul terorist din Suedia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria