Trump SFIDEAZĂ CIVILIZAȚIA: Am fost ales să reprezint cetățenii din Pittsburgh, nu Paris. Decizia idiotului produce stupoare

Trump SFIDEAZĂ CIVILIZAȚIA: Am fost ales să reprezint cetățenii din Pittsburgh, nu Paris. Decizia idiotului produce stupoare

Presedintele Donald Trump a anuntat retragerea din Acordul climatic de la Paris, declarand ca "a fost ales sa reprezinte cetatenii din Pittsburg, nu pe cei din Paris", noteaza Reuters.

"Nu ne dorim ca alti lideri si alte state sa mai rada de noi. Si nu vor mai fi", a adaugat presedintele american.

Decizia pe care a luat-o Donald Trump are rolul de a "indeplini decizia solemna de a proteja America si cetanii sai, de aceea, Statele Unite se vor retrage din acordul climatic de la Paris", a afirmat liderul SUA.

Decizia sa a starnit numeroase controverse in randul liderilor politici ai lumii, adancind ruptura dintre SUA si aliatii sai.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron a vorbit cu Donald Trump la telefon si a declarat ca "nimic nu poate fi renegociat cu privire la Acordul de la Paris."

Obama a spus increzator ca statele, orasele si economia din Statele Unite vor face chiar mai mult pentru a proteja planeta.

Elon Musk, presedintele Tesla, a declarat faptul ca se retrage din pozitia de consilier, cu urmatoarele precizari: "schimbarile climatice sunt reale, iar iesirea din Acordul climatic de la Paris nu este o decizie buna pentru America sau pentru lume".

"Canada este profund dezamagita de decizia Statelor Unite de a parasi Acordul de la Paris", noteaza Catherine McKenna, ministrul mediului.

Trump va opri finantarea pentru Acordul climatic de la Paris si pentru Fondul pentru un Climat Verde, parte din Conventia Cadru despre Schimbarile Climatice a ONU, tratat semnat in 1992 de 165 de state.

Presedintele SUA declara ca aceasta decizie "pastreaza promisiunea sa din campania electorala de a pune America pe primul plan", conform unui document citat de Reuters.

Donald Trump a adaugat ca Acordul de la Paris pentru reducerea emisiilor de gaze este prea costisitor pentru SUA si ca va incerca sa gaseasca o "intelegere mai buna", conform aceluiasi raport.

Aceasta retragere, promisa de Trump in timpul campaniei din 2016, va adanci ruptura dintre SUA si aliatii sai, deoarece administratia americana se va alatura Siriei si Nicaraguei, fiind singurele state care nu participa in acordul climatic semnat de 195 de tari.

Înregistrarea începe după minutul 28:

”Pentru a-mi îndeplini angajamentul solemn de a proteja America şi cetăţenii săi, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar încep negocieri fie pentru a reintra în Acordul de la Paris, fie o tranzacţie întru totul nouă în baza unor prevederi care să fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii săi, poporul său, contribuabilii săi”, a declarat şeful statului american.

”Aşadar ieşim. Dar vom începe să negociem şi vom vedea dacă putem să facem un acord care să fie corect”, a spus Trump în Grădina Trandafirilor.

”iar dacă putem, va fi grozav, iar dacă nu ptem, bine”, a conchis el.

În Grădina Trandafirilor au izbucnit urale şi ropote de aplauze la declaraţiile preşedintelui.

Trump a apreciat că acordul favorizează China şi India, în detrimentul Statelor Unite. ”Acordul este o redistribuire masivă a bogăţiei Statelor Unite şi altor ţări”, a spus el.

”Afacerile noastre se vor opri în multe cazuri”, a adăugat Trump.

Miliardarul republican afirmă că multe locuri de muncă vor dispărea din cauza Acordului. ”Nu este lucrul de care avem nevoie”, a subliniat el.

Trump dă ca exemplu ”cărbunele şi se face că îi iubesc pe mineri”.

Şeful statului apreciază că acest pact este un exemplu de ”intrare a Washingtonului într-un acord care dezavantajează Statele Unite în beneficiul exclusiv al altor companii”.

”Nu doar că această înţelegere le impune cetăţenilor noştri restricţii economice dure, dar nu se ridică la nivelul idealurilor noastre”, spune el.

”Ca unul căruia îi pasă profund de mediu, şi îmi pasă, nu pot să susţin cu conştiinţa împăcată o înţekegere care pedepseşte Statele Unite, ceea ce face”, adaugă el.

Trump citează un editorial din Wall Street Journal (WSJ), intitulat ”Paris Climate Discord”.

”Realitatea este că retragerea este în interesul economic al Americii şi nu contează prea mult pentru climă”, apreciază el, citând din primul paragraf al articolului.

Preşedintele adaugă că Acordul ”handicapează economia Statelor Unite”.

”Alte ţări vor ca Statele Unite să continue să susţină această rană economică majoră pe care şi-au provocat-o singure”, afirmă el.

”Ne-ar fi foarte greu să concurăm cu alte ţări”, spune el despre Acord.

El subliniază că Statele Unite deţin suficientă energie cât să fie independente de alte ţări.

Statele Unite au o ”mare bogăţie, o bogăţie fenomenală”, spune el audienţei.

În Grădina Trandafirilor izbucnesc urale în momentul în care Trump spune ”am fost ales să reprezint cetăţenii din Pittsburgh, nu din Paris”. ”A venit vremea să ieşim”, subliniază el.

”Ca preşedinte am o obligaţie, iar această obligaţie este faţă de poporul american”, continuă el.

”Acordul de la Paris ne-ar sublina economia, ne-ar afecta muncitorii, ne-ar slăbi suveranitatea, ar impune un risc juridic inaceptabil şi ne-ar plasa într-un dezavantaj permanent faţă de alte ţări ale lumii”, argumentează şeful statului american.

”Este timpul să ieşim din Acordul de la Paris”, conchide Trump în aplauzele asistenţei, ”şi este timpul să căutăm o nouă înţelegere care să protejeze mediul, pe cetăţenii noştri şi ţara noastră”.

Preşedintele spune în continuare că ”este cea mai înaltă obligaţie a mea şi o mare onoare” să apăr Constituţia americană.

”Cadrul de la Paris este doar un punct de plecare, rău cum este el, şi nu un punct final”, adaugă Trump.

”Ieşirea din acord protejează Statele Unite de viitoare intruziunii în suveranitatea noatră”, apreciază el.

Fondul Verde pentru Climă al ONU, apreciază Trump, este o înşelătorie menită să le ia banii Statelor Unite.

”Aşa că o să plătim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari”, spune el cu sarcasm.

Statele Unite ”sub administraţia Trump vor continua să fie cea mai curată ţară şi cea mai respectuoasă faţă de mediu ţară de pe pământ”, subliniază şeful statului american.

”Va fi cea mai curată”, insistă el.

El afirmă că alte ţări au aplaudat atunci când Statele Unite au semnat Acordul de la Paris, pentru că acest lucru a pus ţara într-un mare ”dezavantaj”.

”S-au dezlănţuit. Erau aşa de fericiţi”, spune el.

”Noi nu vrem ca alte ţări să râdă de noi”, conchide Trump.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului