Trump spune că ''probabil'' nu va reveni pe Twitter, dacă Musk îi restabileşte contul: platforma a devenit ''foarte plictisitoare''

Trump spune că ''probabil'' nu va reveni pe Twitter, dacă Musk îi restabileşte contul: platforma a devenit ''foarte plictisitoare''

Oferta directorului Tesla, Elon Musk, pentru preluarea Twitter a generat speculaţii că acesta ar putea restabili contul lui Donald Trump, dacă va reuşi să achiziţioneze platforma de social media. Fostul lider de la Casa Albă a spus însă că "probabil" nu se va întoarce pe Twitter, relatează joi agenţia Reuters.

Într-un interviu acordat Americano Media miercuri, înainte de anunţul lui Musk, Trump a afiramt că "probabil" nu ar fi "deloc interesat" să se întoarcă pe platforma unde avea aproape 90 de milioane de urmăritori.

"Ştiţi, Twitter a devenit foarte plictisitor. Au lăsat să plece multe voci bune... multe voci conservatoare", a comentat Trump.

Elon Musk, la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, cu 80 de milioane de followeri, a făcut joi o "ultimă" ofertă de preluare a tuturor acţiunilor Twitter, despre care a spus că trebuie să fie transformată într-o companie privată care să promoveze libera exprimare. "Dacă (oferta) nu va fi acceptată, voi fi nevoit să îmi regândesc poziţia de acţionar", a scris Elon Musk, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Twitter, Bret Taylor.

Donald Trump a fost suspendat permanent de pe Twitter după asaltul de la Capitoliu al susţinătorilor săi din 6 ianuarie 2021, după victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale. Platforma a evocat atunci un risc de "noi incitări la violenţă".

Decizia Twitter a fost criticată de Partidul Republican al lui Trump, dar şi de alte voci, fiind calificată drept o tentativă de a reduce la tăcere vocile conservatoare şi drept un atac la adresa liberei exprimări.

Ulterior, Donald Trump şi-a lansat propria platformă de social media, Truth Social, care a fost însă marcată de probleme tehnice.

Trump a mai spus în interviu că va aştepta până după alegerile legislative parţiale din noiembrie pentru a anunţa dacă va candida din nou la preşedinţia SUA. "Dar cred că mulţi vor fi foarte bucuroşi" de decizia ce va fi anunţată, a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”