Trump susţine că fostul său consilier Roger Stone are ''şanse reale să fie exonerat''

Trump susţine că fostul său consilier Roger Stone are ''şanse reale să fie exonerat''

Preşedintele Donald Trump a dat asigurări că fostul său consilier Roger Stone, condamnat joi la 40 de luni de închisoare, are ''şansă reale să fie exonerat'', fără a confirma că îşi va folosi dreptul de graţiere pentru a-l reabilita pe fostul său consilier, relatează AFP.

Reiterând că Roger Stone nu a avut un proces echitabil, preşedintele Trump a declarat că va avea în vedere o eventuală graţiere a fostului său colaborator. "Voi lua o decizie la un moment dat", a spus preşedintele, care şi-a intensificat recent declaraţiile publice în acest dosar, criticând sentinţa recomandată iniţial de procurori.

Un judecător federal american l-a condamnat joi pe Roger Stone, fostul consilier al lui Donald Trump al cărui proces a declanşat o polemică din cauza intervenţiei preşedintelui SUA, la trei ani şi patru luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat, printre altele, că i-a minţit pe membrii Congresului în timpul anchetei privind ingerinţa rusă în alegeri, relatează Reuters, DPA şi AFP.

Roger Stone a fost găsit vinovat că a exercitat presiuni asupra martorilor şi a minţit Congresul privind contactele sale cu organizaţia WikiLeaks, pe tema e-mailurilor democrate piratate în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Practic, el a primit 40 de luni de închisoare pentru obstrucţie, 18 luni de închisoare pentru şapte capete de acuzare legate de influenţarea martorilor şi 12 luni de închisoare pentru declaraţii false. Judecătorul a decis însă ca el să execute 40 de luni de închisoare, pedeapsa cea mai mare. În plus, el va trebui să plătească o amendă de 20.000 de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa