Trump susține că Mexicul a profitat prea mult timp de SUA și că 'acest lucru trebuie să se schimbe acum'

Trump susține că Mexicul a profitat prea mult timp de SUA și că 'acest lucru trebuie să se schimbe acum'

Președintele american Donald Trump și-a menținut vineri criticile la adresa Mexicului și, într-o postare pe Twitter, a scris că vecinul sudic al SUA a profitat prea mult timp de Washington, cerând ca situația actuală, în care există 'deficite comerciale enorme' și 'puțin ajutor la frontiera extrem de sensibilă', 'trebuie să se schimbe ACUM', relatează Reuters și EFE.

"Mexicul a profitat de SUA prea mult timp. Deficitele comerciale enorme și puținul ajutor la frontiera extrem de sensibilă trebuie să se schimbe ACUM", a postat Trump pe contul său personal de Twitter, platforma sa favorită pentru a-și lansa mesajele.

Mesajul lui Trump vine după sugestia de joi a Casei Albe conform căreia Washingtonul ar putea impune o taxă de 20% pentru bunurile provenite din Mexic pentru a plăti pentru zidul de la frontieră, ceea ce a dus la deprecierea monedei mexicane și la adâncirea crizei între cele două state.

Tot joi, președintele mexican Enrique Peńa Nieto a anunțat că își anulează vizita la Washington , în contextul presiunilor lui Trump că Mexicul este cel care trebuie să plătească pentru costul zidului, estimat la 12-15 miliarde de dolari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...