Trump susţine că SUA vor prezenta un raport privind originea coronavirusului, dar nu avansează un termen

Trump susţine că SUA vor prezenta un raport privind originea coronavirusului, dar nu avansează un termen

Preşedintele american Donald Trump a făcut apel marţi la China să dea dovadă de transparenţă cu ceea ce ştie despre originea coronavirusului care a apărut la Wuhan şi apoi a provocat haos în lume, relatează Reuters.

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat duminică pentru emisiunea "This Week" de la ABC că există "o cantitate semnificativă de dovezi" că noul coronavirus a ieşit dintr-un laborator chinez, dar nu a contrazis concluzia agenţiilor de informaţii americane, potrivit cărora acesta nu a fost creat de om.

Institutul de virologie din Wuhan susţinut de stat a respins aceste acuzaţii şi alţi oficiali americani au afirmat că este puţin probabil ca acestea să fie adevărate. Cei mai mulţi experţi cred că virusul a apărut în piaţa în care se vindeau animale sălbatice din Wuhan şi a fost transmis de la animale la oameni.

Trump, care a discutat cu ziariştii în faţa Casei Albe înainte de a pleca într-o călătorie în Arizona, a spus că SUA vor da în timp publicităţii un raport care va detalia originile coronavirusului, dar nu a furnizat alte amănunte şi niciun un posibil calendar.

"Cu siguranţă vom da publicităţii un raport într-o perioadă de timp", a spus preşedintele republican.

Trump, care iniţial a elogiat China pentru răspunsul său la epidemie dar ulterior a criticat dur Beijingul pe această temă, a mai spus că nu a mai discutat cu preşedintele chinez Xi Jinping.

"Vrem ca ei să fie transparenţi. Vrem să aflăm ce s-a întâmplat pentru a nu se mai întâmpla niciodată", a mai spus Donald Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria