Trump susține, după ordinul privind imigrația, că Delta Air Lines și protestatarii au provocat problemele pe aeroporturi

Trump susține, după ordinul privind imigrația, că Delta Air Lines și protestatarii au provocat problemele pe aeroporturi

Președintele american Donald Trump a continuat luni să-și apere ordinul controversat privind imigrația, afirmând că problemele de pe aeroporturi de la sfârșitul săptămânii trecute au fost provocate de compania aeriană Delta Air Lines și de protestatari. El a mai menționat că secretarul pentru securitate internă, John Kelly, a spus că punerea în aplicare a noilor restricții decurge bine, relatează Reuters.

"Numai 109 persoane din 325.000 au fost reținute și chestionate. Problemele mari pe aeroporturi au fost provocate de o defecțiune la sistemul informatic al Delta (Air Lines), de protestatari și de lacrimile senatorului (Chuck) Schumer. Secretarul Kelly a afirmat că totul decurge conform planului, cu foarte puține probleme. MAKE AMERICA SAFE AGAIN! (Vom face America sigură din nou!)", a scris Trump pe Twitter.


Una dintre cele mai mari companii aeriene americane, Delta Air Lines, a decis duminică să oprească provizoriu la sol avioanele sale din Statele Unite din cauza unei probleme cu sistemul informatic, defecțiune ce nu afectează avioanele aflate în zbor.

Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șapte state majoritar musulmane — Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen—, declanșând un val de critici și de proteste pe plan intern și internațional.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...