Trump va semna 'foarte curând' noile sancțiuni împotriva Rusiei, afirmă Pence la Tbilisi

Președintele american Donald Trump va semna 'foarte curând' legea privind înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei, a declarat vicepreședintele Mike Pence, aflat marți într-o vizită în capitala Georgiei, Tbilisi, transmit DPA și AFP.

'Președintele Trump a cerut Rusiei să-și înceteze activitățile destabilizatoare', a afirmat Pence, într-o conferință de presă cu premierul georgian Ghiorghi Kvrikașvili, potrivit unei înregistrări audio postate pe site-ul Casei Albe.

'Președintele Trump va semna foarte curând textul referitor la sancțiuni', a declarat Mike Pence.

Noile sancțiuni economice au fost aprobat săptămâna trecută aproape cu unanimitate de voturi de cele două camere ale Congresului american. Rusia a ripostat impunând o reducere drastică a numărului personalului, diplomatic și tehnic, al misiunilor americane de pe teritoriul său.

În intervenția sa de la Tbilisi, Mike Pence a denunțat 'ocupația' rusă asupra unei părți din teritoriul georgian, în urma războiului care a opus cele două state vecine în vara lui 2008. Conflictul s-a soldat cu recunoașterea de către Moscova a republicilor separatiste georgiene proruse Abhazia și Osetia de Sud, sprijinite de forțe militare ruse.

'Rusia continuă să ocupe o cincime din teritoriul georgian. Statele Unite ale Americii condamnă cu putere ocupația Rusiei pe teritoriul georgian', a subliniat oficialul american.

'Suntem alături de voi. Suntem mândri de prietenia noastră și de parteneriatul nostru strategic cu națiunea și poporul Georgiei', a mai spus Pence, exprimându-și speranța că acest stat se va alătura 'într-o bună zi' alianței NATO.

Vizita vicepreședintelui Pence în Georgia intervine în contextul desfășurării celor mai importante exerciții militare comune pe teritoriul acestei țări.

După Estonia și Georgia, ultima etapă a turneului vicepreședintelui american va fi Muntenegru, stat care a aderat la NATO la data de 5 iunie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima