Trump/Impeachment: Senatori republicani cer Trezoreriei informaţii despre activităţi suspecte ale lui Hunter Biden

Trump/Impeachment: Senatori republicani cer Trezoreriei informaţii despre activităţi suspecte ale lui Hunter Biden

Preşedinţii republicani din două comitete ale Senatului american au cerut Departamentului Trezoreriei să le pună la dispoziţie orice informaţii despre fraude financiare sau operaţiuni de spălare de bani asociate cu activităţile desfăşurate pentru compania ucraineană Burisma de către Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, potrivit unei scrisori consultate vineri de agenţia Reuters.

Scrisoarea face referire la ''informaţii despre activităţi suspecte'' ce rezultă din documente pe care instituţiile financiare le depun la organismul din Departamentul Trezoreriei însărcinat cu combaterea infracţionalităţii economice. Nu este însă clar dacă astfel de informaţii despre Hunter Biden chiar există.

Solicitarea vine în timp ce republicanii caută argumente în apărarea preşedintelui Donald Trump în procedura de impeachment (punere sub acuzare şi destituire) lansată împotriva acestuia de opoziţia democrată majoritară în Camera Reprezentanţilor.

Conform democraţilor, Donald Trump ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Hunter Biden a lucrat începând din 2014 pentru compania ucraineană din sectorul gazelor Burisma. Această societate a fost la acea vreme ţinta unei anchete conduse de un procuror a cărui demitere a fost cerută atunci Kievului de către Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale acelui procuror în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump crede că motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui Joe Biden şi i-a sugerat într-o convorbire telefonică actualului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acţioneze în privinţa acelei anchete.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa