Trupe speciale ruse acționează în Siria, confirmă un general rus

Trupe speciale ruse acționează în Siria și au ajutat aviația rusă la localizarea țintelor terestre, a recunoscut miercuri comandantul contingentului rus din Siria, generalul Alexandr Dvornikov.

'Nu voi ascunde faptul că unități ale forțelor speciale sunt active pe teritoriul sirian', a declarat acesta într-un interviu acordat publicației Rossiskaia Gazeta, preluat de AFP. Misiunea acestor trupe este de a culege informații despre țintele terestre, de a transmite avioanelor pozițiile țintelor situate în zonele izolate și alte misiuni speciale, a precizat generalul rus.

Aviația rusă a început pe 30 septembrie o campanie de atacuri aeriene împotriva grupărilor care încearcă să-l înlăture de la putere pe președintele Bashar al-Assad. Pe data de 14 martie, președintele Vladimir Putin a ordonat încetarea acestor atacuri și repatrierea unităților forțelor aeriene dislocate în Siria.

Generalul Dvornikov a mai menționat în respectivul interviu că în Siria continuă să fie operațional un sistem alcătuit din consilieri militari ruși care asistă armata siriană în planificarea și executarea operațiunilor militare terestre și aeriene. De asemenea, alți ofițeri ruși conduc programele de instrucție la care participă militari sirieni și combatanți din grupările fidele președintelui al-Assad.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…