Trupe speciale ucrainene au debarcat în Crimeea: Pierderi grele anunțate în rândul ocupanților ruși VIDEO

Trupe speciale ucrainene au debarcat în Crimeea: Pierderi grele anunțate în rândul ocupanților ruși VIDEO

Trupe speciale ucrainene au pătruns pe teritoriul Peninsulei Crimeea, au atacat poziții ale ocupantului rus și s-au retras după finalizarea misiunii, afirmă Direcția Principală de Informații (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Trupe ucrainene în momentul debarcării în Crimeea Captură YouTube

„Forțele speciale Stugna și Frăția, ca parte a unității speciale Timur din cadrul HUR, au debarcat pe teritoriul Peninsulei Crimeea și au învins prin foc ocupanții moscoviți! Crimeea va rămâne a Ucrainei! Glorie Ucrainei!”, se arată într-un mesaj publicat de HUR alături de un filmuleț din cadrul operațiunii.

Citându-l pe purtătorul de cuvânt al HUR, Andrii Iusov, „Ukrainska Pravda” scrie despre pierderi grele în rândul ocupantului rus din Crimeea.

Această informație survine după ce Ministerul rus al Apărării susținuse mai devreme că a respins o încercare de debarcare a forţelor ucrainene în Peninsula Crimeea.

„În partea de nord-vest a Mării Negre, acţiunile unei aeronave a forţelor aerospaţiale ruse au pus capăt unei încercări de pătrundere pe teritoriul Crimeei a unui grup de debarcare al forţelor armate ucrainene”, pretinde Moscova.

Soldații ucraineni se îndreptau spre Capul Tarkhankut, în nord-vestul peninsulei, la bordul unei „ambarcaţiuni militare rapide şi trei ski-jet-uri”, spune Ministerul rus al Apărării, fără a oferi alte detalii.

La fel ca îl alte cazuri, Moscova a prezentat o versiune favorabilă ei, fără menționarea pierderilor și recunoașterea breșele sale de pe câmpul de luptă.

Moscova a declarat în mai multe rânduri în vara acestui an că a distrus ambarcaţiuni militare ucrainene în Marea Neagră care se îndreptau spre Crimeea. În schimb, s-a ferit să vorbească despre loviturile grele primite în această peninsulă pe care a anexat-o ilegal în martie 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?