Trupele rusești au declanșat o ofensivă în apropierea oraşului Orehiv

Trupele rusești au declanșat o ofensivă în apropierea oraşului Orehiv

Armata rusă a lansat o „ofensivă locală" în apropierea oraşului Orehiv, din sudul Ucrainei, unde linia frontului a rămas în mare parte nemodificată de câteva luni, a anunţat joi un oficial al administraţiei de ocupaţie ruse locale, citat de France Presse.

Trupele ruse au declanșat o ofensivă în sud FOTO Profimedia

„Trupele noastre au lansat o ofensivă locală în apropierea oraşului Orehiv, care este încă ocupat provizoriu de combatanţi ucraineni", a declarat Vladimir Rogov, un responsabil al ocupaţiei ruse în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, atacul a forţat trupele ucrainene să se retragă uşor, pentru a ocupa poziţii de rezervă.

„Trupele noastre deţin poziţiile ocupate. Teritoriul regiunii Zaporojie eliberat de combatanţi ucraineni creşte progresiv", a mai spus el, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti, preluată de AFP.

Frontul din sudul Ucrainei a rămas nemodificat

Frontul din sudul Ucrainei a rămas în mare parte nemodificat de când ruşii s-au retras din oraşul Herson la începutul lunii noiembrie şi odată cu începutul iernii. Regiunea Zaporojie este controlată parţial de Moscova, dar nu şi capitala regională omonimă.

Armata ucraineană nu a menţionat Orehiv în raportul său cotidian de joi dimineaţă.

Trupele ruse operează în paralel de două săptămâni o împingere în est, unde au loc cele mai multe lupte, cuprinzând o mare parte din oraşul Soledar şi minele sale de sare.

Lupte intense continuă şi în oraşul învecinat Bahmut, pe care ruşii încearcă să-l cucerească din vară, adaugă AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?