Trupele ucrainene au ajuns la periferia oraşului Herson

Trupele ucrainene au ajuns la periferia oraşului Herson

Soldaţii ucraineni au intrat deja în zonele de periferie ale oraşului Herson, a declarat joi un oficial local, la o zi după anunţarea retragerii trupelor ruse din oraşul-port situat în sudul Ucrainei, transmite dpa.

Coloană de blindate ucrainene în apropiere de Herson Foto Captură video (arhivă)

Guvernatorul provinciei Nikolaev (Mikolaiv), Vitali Kim, a raportat că Ciornobaiivka se află deja sub control ucrainean. Nu a dorit însă să ofere mai multe detalii. "Continuăm să păstrăm tăcerea pentru că este o chestiune ce ţine de armată", a spus el.

Între timp, Statul Major al Ucrainei a declarat că armata rusă se retrage încet doar pentru a-şi consolida liniile defensive pe celălalt mal al Niprului.

Potrivit informaţiilor furnizate de Reuters care citează media locale, trupele ruse care se retrag din Herson au aruncat în aer o parte a unui centru de televiziune şi au deteriorat infrastructura de încălzire şi electricitate a oraşului.

"Astăzi, în timpul zilei, trupele ruse au aruncat în aer centrul de emisie al televiziunii Herson", a informat site-ul IMI citând locuitori. "Conform contactelor noastre, turnul (televiziunii) a rămas intact".

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că ruşii distrug infrastructura de comunicaţii. "Federaţia Rusă ne jefuieşte muzeele din teritoriile ocupate temporar, elimină routere Wi-Fi din locuinţe şi ne abuzează fizic oamenii. Este o înapoiere civilizaţională fără speranţă", a scris ea pe Telegram.

Guvernatorul regiunii Herson, Yaroslav Ianuşevici, a declarat pe Telegram că trupele ruse "au luat echipamente publice, au deteriorat linii electrice şi au vrut să lase o capcană în urma lor".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...