Trupele ucrainene se folosesc de roboți pentru a planta mine antipersonal mortale

Trupele ucrainene se folosesc de roboți pentru a planta mine antipersonal mortale

O nouă fotografie surprinde un soldat ucrainean care operează un vehicul terestru fără pilot (UGV) pentru a transporta și a amplasa o mină antipersonal mortală pe câmpul de luptă.

FOTO: Twitter

Imaginea, postată de contul OSINTtechnical X administrat de un analist de la Center for Naval Analyses, arată un militar ucrainean conducând UGV-ul, care transportă o mină MON-200 de mare greutate, scrie businessinsider.com.

MON-200 este o mină antipersonal groasă, de fabricație sovietică, cu partea frontală concavă și netedă care este orientată spre țintă.

Este un exploziv direcțional, ceea ce înseamnă că forța explozivă și fragmentele distructive sunt propulsate într-o singură direcție atunci când sunt declanșate. Poate fi atașat de un obiect sau montat undeva, inclusiv pe sol.

Mina conține 12 kg de explozibil, potrivit Collective Awareness To UXO (muniție neexplodată). Site-ul colectează informații din întreaga comunitate de eliminare a munițiilor explozive (EOD).

Atunci când este activată de un fir de declanșar e sau la comandă, mina va expulza cu putere aproximativ 900 de fragmente de tije de oțel. Aceste mine antipersonal sunt letale până la o rază de aproximativ 200 de metri.

UGV-ul din imagine conduce mina până la o anumită locație și o depune. O înregistrare video, postată tot de OSINTtechnical, arată un vehicul de minare care desfășoară de la distanță mine antitanc TM-62.

Minele terestre, cum ar fi MON-200 și altele, joacă un rol important în război. Nu numai că ucrainenii creează câmpuri minate, dar trupele rusești și-au fortificat apărarea cu mii de kilometri de explozibili, cabluri de declanșare și capcane care îngreunează grav contraofensiva Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat