Trupelor americane din Germania li s-a interzis consumul de alcool în urma unor incidente cu trotinete electrice

Trupelor americane din Germania li s-a interzis consumul de alcool în urma unor incidente cu trotinete electrice

Un soldat a depăşit limita legală de alcool, potrivit lui John Tomassi, purtătorul de cuvânt al armatei americane în Europa. Armata investighează incidentul, a adăugat el.

Întreagii echipe de luptă a Brigăzii Blindate 1 -- care include aproximativ 3.000 de soldaţi -- i s-a spus că nu mai poate petrece nopţile în afara bazei militare, iar alcoolul a fost interzis până când întreaga unitate este instruită să respecte legile germane privind conducerea sub influenţa alcoolului, a spus Tomassi. Este posibil ca antrenamentul să fie finalizat în acest weekend.

Publicaţia militară Stars and Stripes a fost prima care a raportat acţiunile echipei de brigadă şi decizia de revocare a privilegiilor.

Unitatea, cu sediul la Fort Stewart, Georgia, s-a desfăşurat în Germania în această iarnă, ca parte a iniţiativei armatei americane de a-i asigura pe aliaţii americani din estul Europei în faţa invaziei ruse a Ucrainei. Trupele au lucrat în mare parte în zona de antrenament Grafenwoehr, scrie CNN.

Liderii brigăzii au luat măsuri disciplinare „pentru a se asigura că soldaţii înţeleg regulile naţiunii gazdă”, a spus Tomassi.

Consumul de alcool de către soldaţi a fost privit ca o problemă importantă în cadrul armatei timp de ani de zile din cauza îngrijorării că poate duce la un comportament necorespunzător, atât în interiorul, cât şi în afara bazei.

Cu toate acestea, unii oficiali înalţi sugerează că Armata ar trebui să ia în considerare dacă reducerea restricţiilor privind alcoolul în cazărmi ar putea atenua potenţialul comportament neadecvat în afara bazei, potrivit unui oficial al Armatei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro