Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, a anunțat un consilier al fostului opozant rus

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, a anunțat un consilier al fostului opozant rus

Trupul neînsuflețit al liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a fost predat mamei sale. Anunțul a fost făcut pe Telegram de Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție a opozantului, potrivit HuffPost.

Memoriale cu flori și lumânări au fost improvizate în mai multe locuri din lume. FOTO EPA EFE

Odată cu publicarea anunțului, Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție a lui Navalnîi le-a mulțumit „tuturor" celor care au cerut autorităților ruse să înapoieze corpul opozantului mamei sale.

Anterior, sâmbătă, văduva fostului opozant rus l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin că și-a bătut joc de creștinism, încercând să o forțeze pe mama soțului său să accepte o înmormântare secretă după moartea acestuia într-o colonie penală.

„Vă bateți joc de rămășițele mortului”

Într-o înregistrare video publicată sâmbătă, Iulia Navalnaia a declarat că mama lui Navalnîi, care așteapta să i se restituie trupul fiului ei, este „literalmente torturată" de autoritățile care au amenințat că îl vor îngropa pe Aleksei Navalnîi în închisoarea din Arctica și că aceștia i-au sugerat mamei că nu are prea mult timp la dispoziție pentru a lua o decizie, deoarece cadavrul este în descompunere.

„Dați-ne corpul soțului meu . L-ați torturat în viață, iar acum continuați să-l torturați mort. Vă bateți joc de rămășițele mortului", a spus Navalnaia.

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut politician de opoziție din Rusia, a murit în mod neașteptat pe 16 februarie, la vârstă de 47 de ani, într-o colonia penală, ceea ce a determinat sute de ruși din întreaga țară să se îndrepte spre memoriale improvizate cu flori și lumânări.

În încercarea de a suprima orice manifestare majoră de simpatie pentru cel mai înverșunat dușman al lui Putin înainte de alegerile prezidențiale pe care liderul de la Kremlin este aproape sigur că le va câștiga, autoritățile au reținut zeci de persoane.

Voci ruse au spus pe rețelele de socializare că oficialii nu vor să returneze corpul lui Navalnîi familiei sale,deoarece se tem de o manifestare publică de susținere pentru el.

Iulia Navalnaia l-a acuzat pe Putin, un creștin ortodox, că l-a ucis pe Aleksei Navalnîi:

„Niciun creștin adevărat nu ar putea face vreodată ceea ce Putin face acum cu trupul lui Aleksei. Ce veți face cu cadavrul lui? Cât de jos vă veți coborî pentru a vă bate joc de omul pe care l-ați ucis?".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat