ȚSKA Sofia - Sepsi, în Conference League. Românii au dat iar de pământ cu bulgarii

ȚSKA Sofia - Sepsi, în Conference League. Românii au dat iar de pământ cu bulgarii

Sepsi a plecat cu șansa a doua în partida cu ȚSKA Sofia, contând pentru turul II preliminar al Conference League. Câștigătoarea Cupei României a întâlnit echipa susținută de suporterii din Capitala Bulgariei, spre deosebire de FCSB, care a jucat contra celor de ȚSKA 1948 Sofia, pe un stadion gol-goluț.

Sepsi, victorie mare pe terenul celor de la ȚSKA Sofia. Foto Sportpicures

Circa 12.000 de fani au luat cu asalt arena Balgarska Armia, un stadion iubit de ultrașii sofioți, dar rămas în urmă cu ani față de cerințele fotbalului modern. În paragina care amintea de anii comunismului, gazdele au avut 30 de minute mai bune, dar fără ocazii de menționat. Sepsi a pus apoi stăpânire pe joc și, rând pe rând, Cosmin Matei, Ștefănescu și Bălașa au trecut pe lângă deschiderea scorului. 0-0 la pauză, cu un plus pentru formația română.

După reluarea partidei, covăsnenii au mai trecut în câteva rânduri pe lângă gol și au reușit, în sfârșit, să înscrie după o fază de ”cascadorii râsului” a apărării sofioților. Koch a dat pe lângă, mingea a ajuns la Varga, care a trimis slab și portarul Busatto a prins balonul, numai că l-a scăpat imediat din mână! Păun a fost pe fază și a marcat din câțiva metri: un gol meritat, venit în urma unei sarabande de gafe ale celor de la ȚSKA. 0-1!

Cadouri de la portarul bulgarilor

Minutul 80 a adus golul doi pentru formația română , beneficiară a a unui nou cadou din partea portarului brazilian. Busatto a ieșit aiurea cu mingea la 20 de metri de poartă, a fost deposedat de Rondon, venezueleanul i-a pasat lui Varga, care a tras de la distanță în poarta goală: 0-2 și la Sfântu Gheorghe se întrevede calificarea în turul III al Conference League. Calificare care putea fi rezolvată deja din prima manșă, dacă Damașcan și Ninaj nu ar fi nimerit bara la interval de câteva zeci de secunde, în finalul partidei!

Până acum, românii au câștigat duelul cu bulgarii, atât Sepsi, cât și FCSB împunându-se în duelurile cu cele două formații din Sofia. Deocamdată, suntem nașii bulgarilor.

ȚSKA Sofia - Sepsi 0-2 (0-0)

A marcat: Păun (68), Varga (80).

ȚSKA: Busatto - Mahmutovic, Koch, Cordoba - Turitsov, Carreaza, Lindseth, Vion - Heintz - Phaeton, Nazon. Rezerve: Orlinov, Evtimov - Sanyang, H. Petrov, Shopov, Shaghoyan, Chorbadzhiyski, Donchev, Antonov, Papazov, Estrada. Antrenor: Sașa Ilic.

Sepsi: Niczuly - Aganovic, D. Ciobotariu, M. Bălașa, Dumitrescu - Alimi, N. Păun - M. Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe - Safranko. Rezerve: D. Moldovan, Gedo - Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Ninaj, R. Varga, Rondon. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Balgarska Armia" (Sofia)

Conference League, turul II preliminar

ȚSKA 1948 Sofia - FCSB 0-1

ȚSKA Sofia - Sepsi 0-2

Farul - Urartu

CFR Cluj - Adanaspor

Meciurile-retur ale formațiilor românești în Conference League, se vor juca, joi, 3 august. În caz de calificare, știm de cine vor da formațiile din Superliga noastră:

*FCSB - Nordsjaelland (Danemarca)

*Sepsi - Torpedo Kutaisi (Georgia) / Aktobe (Kazahstan). În tur, kazahii au învins în deplasare cu 4-1.

*Farul Constanța – Flora Tallinn (Estonia)

*CFR Cluj - Osijek (Croația) / Zalaegerszeg (Ungaria)

Partidele din turul III preliminar al Conference League se vor juca pe 10 august (tur) și 17 august (retur).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”