Tudor Benga (USR): Nu doar că nu facem reformele mari, dar nici în guvernarea de zi cu zi nu stăm pe roze

Tudor Benga (USR): Nu doar că nu facem reformele mari, dar nici în guvernarea de zi cu zi nu stăm pe roze

Deputatul USR PLUS Tudor Benga se declară nemulţumit de adoptarea prevederii conform căreia magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM, adăugând că actuala coaliţie nu realizează "reformele mari" promise în campanie.

"Am înghiţit proverbiala broască din politică. De fapt am înghiţit ditamai broscoiul. Da, am desfiinţat SIIJ-ul, acest Frankenstein cu care Dragnea şi PSD-ul au vrut să pună definitiv justiţia cu botul pe labe. Însă avizul ăla al CSM-ului pe care l-am acceptat la schimb e tot o relicvă de spaţiu ex-sovietic care n-are nici în clin nici în mânecă cu justiţia independentă dintr-o ţară civilizată. De ce am făcut-o? Fiindcă am considerat totuşi că un pas înainte, cât de mic, e un pas înainte. Acestea fiind exprimate, eu unul n-am de gând să înghit broaşte din două în două săptămâni. Da, guvernarea de coaliţie e guvernare de coaliţie, trebuie să faci compromisuri, ok, dar problema e că guvernarea nu merge deloc bine. Şi nici coaliţia. Nu doar că nu facem reformele mari, alea despre care am vorbit într-una în campanie, dar nici în guvernarea de zi cu zi nu stăm pe roze", a scris deputatul pe Facebook.

El a apreciat că măsurile luate la nivel naţional nu permit o stabilizare a cursului pandemiei, iar sprijinul oferit mediului de afaceri este "extrem de subţire".

"Avem noroc cu Uniunea Europeană. Şi accesul la vaccin şi PNRR-ul sunt efectele norocului nostru istoric de a fi prins la timp trenul integrării europene. UE ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă. Nu reuşim să stabilizăm cât de cât cursul epidemiei, ne tot învârtim în jurul cozii cu măsurile necesare pentru valul trei, sprijinul oferit mediului de afaceri, mai ales celui mic antreprenorial este extrem de subţire, domenii devastate de criză precum horeca, evenimentele sau cultura sunt în pragul disperării, iar oamenii nu mai au încredere în noi ca autorităţi şi prin urmare nici chef să respecte reguli pe care le văd drept arbitrare şi ineficiente", a apreciat Benga.

Deputatul i-a îndemnat pe cetăţeni să respecte normele de protecţie sanitară şi să se vaccineze.

"Nu există soluţie mai rapidă pentru coşmarul ăsta decât vaccinul. De două zile a crescut media zilnică de la cca 50.000 pe zi la cca 60.000, ceea ce e un semn bun. Avem nevoie să ajungem la 100.000 de vaccinuri pe zi şi am convingerea că o putem face în aprilie. Dacă ajungem acolo, atunci la final de iunie putem atinge masa critică de la care vaccinul să muşte cu adevărat din pandemie şi să începem încet încet să revenim la o viaţă normală. Reconstrucţia va dura mult mai mult de atât însă tocmai de asta cred că este important să vorbim pe şleau despre unde suntem. Fiindcă în clipa asta e o falie enormă între ce dăm din gură noi clasa politică şi ce simte naţia şi dacă o ţinem tot aşa o să ne ducem direct în gard", a menţionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria