Tudor Pendiuc a anunțat că va candida ca independent pentru al șaptelea mandat de primar al municipiului Pitești

Tudor Pendiuc a anunțat că va candida ca independent pentru al șaptelea mandat de primar al municipiului Pitești

Social-democratul Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție, a anunțat că va candida ca independent pentru al șaptelea mandat de primar al municipiului Pitești. Anunțul a fost făcut marți seară, la o emisiune difuzată de un post local de televiziune. Pendiuc a precizat că strânge deja semnături pentru susținerea candidaturii ca independent la alegerile din 5 iunie.

Tudor Pendiuc a decis să intre în cursa electorală ca independent după ce PSD Pitești l-a desemnat pe viceprimarul Cornel Constantin Ionică drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Pitești.

Tudor Pendiuc conduce administrația locală a municipiului Pitești din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din țară. La ultimele alegeri, cele din 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) și a obținut aproape 48.000 de voturi, reprezentând 69,25% din total.

Primarul Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar de corupție în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Pendiuc a fost acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, în același dosar fiind cercetată și fiica sa, Ema Pendiuc, precum și mai mulți oameni de afaceri.

Inculpații din dosarul privind concesionarea transportului public de persoane din Pitești au fost trimiși în judecată pe 20 martie 2015, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului București.

Tudor Pendiuc a fost pus în libertate sub control judiciar pe 14 august 2015, după mai mult de nouă luni de arest preventiv. Printre restricțiile impuse de instanță nu se numără și aceea de a-și exercita funcția deținută anterior, însă nu are permisiunea de a lua legătura cu inculpații și martorii din dosar, mulți dintre ei angajați ai Primăriei Pitești sau ai unor instituții subordonate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...