Tudorache: Peste 600 de funcții vor fi transferate de la structura de protecție internă a MAI către DOS și DGA

Tudorache: Peste 600 de funcții vor fi transferate de la structura de protecție internă a MAI către DOS și DGA

Peste 600 de funcții vor fi transferate de la structura de protecție internă a MAI către Direcția pentru Operațiuni Speciale (DOS) și Direcția Generală Anticorupție (DGA), a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache.

Tudorache a făcut aceste precizări în contextul în care Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a MAI.

Potrivit lui Tudorache, reorganizarea Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) va implica și o reducere de personal la nivelul DGPI.

"Mai e un ultim aspect (...) foarte important și anume coerența acestei reorganizări cu ceea ce s-a întâmplat după adoptarea de către Curtea Constituțională a deciziei cu privire la mandatele de interceptare (...) După această decizie, capacitatea DIPI de a interveni și de a duce la îndeplinire mandate tehnice, sub coordonarea Parchetelor, a dispărut. Din acest motiv, Parchetele se bazează, după decizia Curții Constituționale, exclusiv pe celelalte structuri ale Ministerului de Interne și anume Direcția (...) Operațiuni Speciale (DOS) și Direcția Generală Anticorupție, motiv pentru care am simțit nevoia de a întări aceste două structuri și (...) reducerea de personal la nivelul structurii de protecție internă se va regăsi într-o creștere a capacității celorlalte două structuri, DOS și DGA, atât la nivel de resurse umane — sunt mai mult de 600 de funcții care vor fi transferate de la structura de protecție internă către DOS și către DGA, mai mult sau mai puțin în cote egale—, dar și a resurselor tehnice. (...) Și o parte din resursele tehnice ale noii structuri, mașini, instalații specifice de înregistrare, vor fi transferate către structura DOS și către structura DGA, tocmai pentru a întări această capacitate de susținere a activităților Parchetelor", a explicat Tudorache.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 ULTIMA ORĂ Afacerist sibian găsit spânzurat în București