Tudorel Toader: Adina Florea nu are incidente de integritate de natură să trezească suspiciuni

Tudorel Toader: Adina Florea nu are incidente de integritate de natură să trezească suspiciuni

Procurorul Adina Florea, care a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), "nu are incidente de integritate de natură să trezească suspiciuni", a declarat, luni, la Consiliul Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

El a subliniat că CV-ul Adinei Florea arată că aceasta are experienţă profesională şi aptitudini manageriale specifice funcţiei.

"Astăzi nu avem la dosar, în documentaţia pe care o examinăm, nicio dovadă a faptului că în legătură cu dânsa sunt suspiciuni din acelea, bănuieli rezonabile cu privire la comiterea vreunei fapte penale. În concluzie, de la Ministerul Justiţiei, comisia a apreciat în unanimitate că doamna Florea, dintre toţi candidaţii, şi aduc aminte că era a doua rundă de selecţie, îndeplineşte cel mai bine condiţiile pentru a fi propusă drept candidat pentru a prelua conducerea DNA", a afirmat Toader.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA, urmează să susţină luni interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii , care va da un aviz consultativ. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro