Tudorel Toader către magistrați: Acceptați că nu la mine e pixul care stabilește salariul și sporurile

Tudorel Toader către magistrați: Acceptați că nu la mine e pixul care stabilește salariul și sporurile

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le-a transmis, joi, magistraților prezenți în plenul Consiliului Superior al Magistraturii să accepte că "pixul care stabilește salariile și sporurile" nu este la el, adăugând însă că a primit asigurări că nu vor exista scăderi.

"Acceptați că nu la mine e pixul care stabilește salariul și sporurile magistraților. Și eu dacă vreți, dintr-o anumită perspectivă, nu am venit aici ca ministru, sigur, în calitatea asta am venit, dar sunt membru CSM, și din aceeași perspectivă susțin toate demersurile acestei categorii de demnitari și spuneam, cu plăcere de fiecare dată, din cele trei puteri e singura calificată", a declarat Toader, în contextul în care membrii Consiliului Superior al Magistraturii i-au cerut sprijinul pentru a intra în posesia proiectului de lege privind salarizarea bugetară.

Toader a susținut că a primit asigurări că nu vor exista scăderi salariale.

"Ieri am abordat această problemă, nu în plenul Guvernului, ci cu cei care răspund și am primit asigurări că nu sunt scăderi salariale și am primit asigurări că nu sunt nici diminuări. (...) Există o grilă pe care se fac respectivele proiecții pe familiile ocupaționale. Ce nu pot să vă asigur — tocmai acele sporuri care diferă de la o structură la alta. Ce pot să vă asigur este faptul că am vorbit cu cei care au în mână această proiecție salarială", a precizat ministrul Justiției.

Membrii CSM i-au cerut joi ministrului Justiției, Tudorel Toader, sprijinul pentru a intra în posesia proiectului de lege privind salarizarea bugetară, declarându-se nemulțumiți de faptul că nu au fost consultați cu privire la acest act normativ .

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024