Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tudorel Toader crede că se încearcă blocarea raportului IJ în cazul controlului la DNA

Ministrul justiției, Tudorel Toader, consideră că se încearcă blocarea raportului Inspecției Judiciare (IJ) în cazul controlului efectuat la DNA în condițiile în care se "pregătește" o evaluare la nivelul Inspecției.

"Eu am cerut Inspecției Judiciare să realizeze un control de fond la Ministerul Public, pe de o parte, la DNA, pe de altă parte, dar, repet, un control de fond privind managementul. (...) Și am dispus aceste controale pornind de la constatarea faptului că de 10 ani de zile nu s-a făcut un astfel de control. (...) Așteptam raportul de evaluare de la DNA, Inspecția Judiciară a prelungit durata controlului și am văzut și eu faptul că se pregătește, se plănuiește o evaluare a Inspecției Judiciare cu consecința schimbării celor...", a spus Toader la România TV.

Întrebat dacă este de părere că se încearcă o blocare a raportului privind DNA, ministrul a răspuns afirmativ.

"Cred că da, pentru că, din moment ce îi revoci, ei nu mai vin în fața CSM-ului cu concluziile raportului de control pe care CSM-ul să îl aprobe. Sigur, Inspecția ar fi avut alt șef, dar care ar fi trebuit să o ia de la început și ne lungeam așa sine die. Eu în proiectul de lege am propus ca Inspecția Judiciară să treacă la MJ. (...) Eu am propus acest fapt pornind de la această, în opinia mea, incompatibilitate între structura Inspecției Judiciare coordonată, condusă de CSM și competența Inspecției Judiciare de a controla judecătorii și CSM-ul", a explicat Tudorel Toader.

Totodată, acesta a spus că nu va da un răspuns privind o eventuală revocare din funcție a șefei DNA până când nu va vedea concluziile raportului.

"Nu am să spun da, nu am să spun nu, până nu văd conținutul raportului de control, de evaluare", a adăugat ministrul.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jigodiile prind curaj! Teodorovic către managerii de spitale: „Uitați de banii europeni, nu există bani europe…

2 PSD dă foc la țară? Ondine Gherguț dezvăluie că Dorneanu negociază în CCR INVALIDAREA Referendumului pe Justiț…

3 Așa o fi?

4 Moțiunea de cenzură a fost respinsă: Au votat „pentru” doar 200 senatori și deputați

5 Bună dimineața...

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan