Tudorel Toader despre raportul privind controlul la DNA: Eu l-am solicitat, concluzia eu o voi formula

Tudorel Toader despre raportul privind controlul la DNA: Eu l-am solicitat, concluzia eu o voi formula

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, marți, că el este cel care va formula concluzia raportului întocmit după controlul pe care Inspecția Judiciară l-a efectuat la DNA în urma solicitării sale.

"Poziția mea, concluzia mea, pe care o voi comunica public, va fi luată această concluzie pe baza analizei, evaluării coroborate a tuturor stărilor, circumstanțelor, împrejurărilor, adică nu exclusiv pe baza acestui raport. Pentru că raportul acesta eu l-am solicitat, concluzia raportului eu o voi formula, indiferent de ceea ce pe lanțul decizional se va petrece", a declarat Tudorel Toader, într-o conferință de presă.

Ministrul a arătat că, în condițiile în care opiniile membrilor comisiei de control au fost împărțite, lui îi revine rolul de "a înclina balanța" către o concluzie finală.

"Avem raportul Inspecției Judiciare, un raport care știm că a divizat până la urmă chiar și inspectorii. Eu am spus (...) că sunt nedumerit pentru componența comisiei din șase. De regulă, comisiile sunt în număr impar, ca să poți să dai o majoritate, nu ca în cazul acesta, trei la trei. (...) E adevărat, având trei pro, trei contra, rolul ministrului Justiției este ușurat. Rolul ministrului Justiției este de a înclina balanța, sigur, în opțiunea mea ca ministru al Justiției, pentru că lanțul decizional cuprinde, evident, mai mulți factori", a precizat Toader.

Întrebat dacă, în ipoteza în care va ajunge la concluzia că procurorul șef al DNA trebuie schimbat din funcție, crede că va putea să-l convingă pe președintele Klaus Iohannis de necesitatea unei asemenea decizii, ministrul a răspuns: "Nici într-un caz, într-o atare ipoteză, ministrul Justiției nu se duce să convingă, argumentele pro sau contra trebuie să convingă".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…