Tudorel Toader prezintă Comisiei speciale parlamentare proiectul de modificare a legilor Justiției

Tudorel Toader prezintă Comisiei speciale parlamentare proiectul de modificare a legilor Justiției

Ministrul Tudorel Toader va prezenta, miercuri, Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiției proiectul de modificare a legilor Justiției.

Coaliția majoritară a decis, săptămâna trecută, ca acesta să fie promovat ca inițiativă parlamentară și nu ca proiect al Guvernului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, la acea dată, că proiectul de modificare a legilor Justiției, întocmit de ministrul Tudorel Toader, va fi trimis la Comisia parlamentară specială, condusă de social-democratul Florin Iordache, care va decide "ce rămâne, ce se adaugă și ce nu rămâne".

"Primul-ministru a trimis o adresă la Ministerul Justiției, la sugestia mea, ca să primească de acolo un răspuns scris — care este calendarul prevăzut, estimat, de Ministerul Justiției necesar pentru toate procedurile guvernamentale și când ar fi posibil să ajungă în Parlament aceste proiecte de lege. În varianta scurtă era undeva în partea a doua a lunii decembrie, iar varianta lungă era în martie. Plecând de la acest răspuns, s-a luat decizia ca ceea ce are domnul ministru ca și proiect de lege (...) să transmită la comisia specială comună constituită în acest sens. (...) Decizia noastră de a fi adoptate aceste legi, în această sesiune parlamentară, este neschimbată", a explicat Dragnea , la finalul ședinței Coaliției de guvernare.

Liderul PSD a mai spus că dezbaterile asupra proiectului de lege vor începe înainte de a veni răspunsul Comisiei de la Veneția în privința prevederii referitoare la procedura de numire a procurorilor șefi.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, săptămâna trecută, că a finalizat proiectul de modificare a legilor Justiției .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”