Tudose, despre sesizarea CCR în cazul Belina: Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens; am adresat-o lui Toader

Tudose, despre sesizarea CCR în cazul Belina: Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens; am adresat-o lui Toader

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, că vicepremierul Sevil Shhaideh a făcut o solicitare privind sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) în dosarul Belina, iar ministrul Justiției, Tudorel Toader, caută o încadrare a acțiunii.

 "Doamna ministru Sevil Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens. Eu am adresat-o ministrului Justiției. Domnul ministru al Justiției a venit în ședința de Guvern și ne-a prezentat faptul că a primit scrisoarea și că încearcă să elaboreze un răspuns. De fapt, să încerce să vadă în ce măsură își poate fundamenta un document către Curtea Constituțională. De atunci, n-a mai venit cu răspunsul (...) Trebuie să am un feed-back de la Ministerul Justiției, de la domnul profesor, care înțeleg că încă caută o încadrare a acțiunii", a spus Tudose, întrebat la Antena 3 dacă Guvernul va sesiza CCR în dosarul cu privire la lacul Belina.

Potrivit lui Tudose, în ședința de Guvern amintită, ministrul Justiției a avut argumente atât în favoarea, cât și argumente în defavoarea acestui demers. "A rămas că se duce acasă să cerceteze", a precizat Tudose.

De asemenea, întrebat dacă, în condițiile în care Ministerul Justiției trimite către Guvern documentația, va fi sesizată CCR pe această speță, Tudose a spus: "Numai după ce văd care sunt argumentele. Îmi fac și eu evaluarea, fiindcă eu răspund de acest lucru".

Șeful Executivului a mai spus că nu și-a conturat o opinie pe această temă. "Nu am pe ce, dacă n-a venit cu nimic. Când va veni cu ceva, îmi fac și eu o opinie pe baza argumentelor domniei sale", a mai afirmat Tudose.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei